EUROLYGA 2023

JAV olimpiečių aprangą mezgė lenkė iš Vilniaus krašto

Plačiai pasklido žinia, kad oficialią Jungtinių valstijų ekipos olimpinių žaidynių aprangą - raštuotus vilnonius megztinius – sukūrė Ralphas Laurent’as. Tačiau kas įgyvendino mados kūrėjo idėją? Pasirodo, tai – išeivė iš Lietuvos Janina Jeleńska-Podgórska. Apie tai rašo zw.lt.

Daugiau nuotraukų (1)

Ewelina Mokrzecka/zw.lt

Feb 6, 2014, 4:23 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 3:14 PM

Visus prototipus bei pirmuosius modelius, pagražintus žvaigždėmis, juostelėmis, olimpiniais žiedais ir skaičiais nunėrusi J.Jeleńska-Podgórska yra kilusi iš Vilniaus rajono, Ličiūnų kaimo, rašo zw.lt.

Jau 12 metų Niujorke gyvenanti Janina neslepia, kad į R.Laurent‘o mados namus pateko visiško atsitiktinumo dėka. „Atvažiavau į Niujorką, ieškojau darbo ir tiesiog pamačiau skelbimą laikraštyje”, – apie savo gyvenimo pradžią už Atlanto pasakojo Janina.

Tačiau mezgėja prasitarė, kad verpalai nebuvo kažkas naujo, tai - jos pomėgis nuo pat vaikystės. „Mama mane išmokė megzti”, – kukliai prisipažino mezgėja. Šeimos nariai vienbalsiai pritarė, kad teta Janina visada apmegzdavo visą giminę.

Moteris teigia, kad darbas su R.Laurent‘u yra nelengvas ir reikalauja daug pasiaukojimo. Jai dabar retai tenka išsiskirti su siūlais ir virbalais, kurių turi visur: rankinėje, namuose.

„Visus pirmuosius modelius kuriu namuose” – pasakojo Janina. Jos pagrindinis darbas - perkelti popierines projektuotojų idėjas į pirmuosius megztus egzempliorius. Jei darbas patvirtinamas - jis patenka į masinės gamybos etapą. Kartais Janinai tenka gaminti ir vienetinius modelius, skirtus tik madų šou.

Tai koks gi yra mados guru R.Laurent‘as? J.Jeleńska-Podgórska tvirtina, kad tai – labai malonus ir kultūringas žmogus, kurio giminės šaknys siekia tolimąją Rusiją.

Ar Amerikiečiai mėgsta megzti? Taip, tačiau, Janinos nuomone, jie kitaip nei mes apmeta mezginio akutes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.