EUROLYGA 2023

Atidaryme – užsnūdęs D.Medvedevas ir kitokia transliacija rusams

Pasaulis penktadienį nusilenkė Rusijai, liaupsindamas milijonus kainavusią Sočio olimpinių žaidynių atidarymo ceremoniją. Nepaisant nesklandumų – neišsiskleidė vienas iš olimpinių žiedų – dalis Vakarų buvo nuraminti. Pribloškę pompastika rusai bent kažkuriam laikui pelnė svečių palankumą. Bet ar ilgam?

Per atidarymo ceremoniją neišsiskleidė penktasis olimpinis žiedas, tačiau Rusijos valstybinis kanalas pasirūpino, kad ne visi tai pamatytų.<br>AP archyvo nuotr.
Per atidarymo ceremoniją neišsiskleidė penktasis olimpinis žiedas, tačiau Rusijos valstybinis kanalas pasirūpino, kad ne visi tai pamatytų.<br>AP archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 8, 2014, 10:02 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 1:53 PM

Rusijoje jau vienas po kito pasirodo pranešimai apie atidarymo ceremoniją, per kurią buvo užfiksuota įvairių kuriozų.

Rusų tinklaraštininkai aktyviai spėlioja, ar į televizijų kameras pakliuvęs Rusijos ministras pirmininkas Dmitrijus Medvedevas užmigo. Trumpame epizode matyti, kaip greitai nusvyra D.Medvedevo galva, o jis – užmerkęs akis.

Ar jis tik pailsino akis, ar užmigo? Vis daugiau komentatorių linksta į antrojo teiginio pusę.

Pasaulyje žinoma Rusijos atlikėja „Zemfira“ jau apkaltino valstybinę televiziją „Pervyj kanal“ autorinių teisių pažeidimu. Oficialiame jos puslapyje teigiama, kad „Pervyj kanal“ nepaisė jokių sutarčių ir naudojo dainą be leidimo.

Tačiau tai nėra garsiausias „Pervyj kanal“ triukas. Iškart po ceremonijos pasirodė žinia, kad oficialus atidarymo transliuotojas neleido rusams pamatyti kai kurių atidarymo akimirkų. Kai neišsiskleidė penktasis olimpinis žiedas, „Pervyj kanal“ paleido vaizdo įrašą iš repeticijos.

Kadangi tiesioginė transliacija buvo rodoma su 20 sek. pavėlavimu, valstybinės televizijos žiūrovai matė atidarymo ceremoniją be trikdžių.

Rusai liaupsina save

Tačiau plačiojoje rusų žiniasklaidoje šie nesklandumai neatsispindėjo.

Ji liaupsino „pasakišką“ žiemos olimpinių žaidynių atidarymo ceremoniją Sočyje, sakydama, kad ji atkūrė pasididžiavimą buvusia supervalstybe, kurio ilgai stigo.

Nors ceremonijos pradžioje dėl techninio nesklandumo viena didžiulė iliuminuota snaigė taip ir neišsiskleidė į vieną iš olimpinių žiedų, penktadienį vykusi ceremonija tapo stulbinama muzikos ir šokių švente, o žiūrovai išvydo įspūdingą Rusijos istorijos atvaizdavimą.

„Pasididžiavimo Rusija ceremonija“, – skelbia dienraščio „Moskovskij komsomolec“ antraštė.

„Mums to stigo daugelį metų. Daugelį metų trukusio Gorbačiovo persitvarkymo ir Jelcino laisvės: metų, kupinų nusivylimų, ekonominių krizių, istorijos perrašinėjimų, naujadarų, tokių kaip VVE (Vieningasis valstybinis egzaminas), mokamas aukštasis mokslas, nekilnojamojo turto paskolos ir panašiai. Mums viso šito stigo: pasididžiavimo savo šalimi, jos galybės, vienybės ir nuostabumo pojūčio. Stigo pojūčio, kad mes – išdidūs didingos valstybės žmonės. Vakar mes tai patyrėme“, – rašo laikraštis.

„Mūsų. Žiemos. Pasaka“, – jam antrina dienraštis „Sport ekspress“, interpretuodamas oficialų olimpiados šūkį „Karšta. Žiemos. Jūsų.“

Amerikiečiai galėjo pigiau

JAV prezidentas Barackas Obama pareiškė, kad jo šaliai, kitaip nei Rusijai, nebūtų reikėję išleisti milžiniškos 50 mlrd. dolerių sumos, jeigu ji būtų panorėjusi surengti kitas olimpines žaidynes.

Didžiulio masto projektą, pertvarkant Juodosios jūros kurortą Sočį prieš žiemos olimpiadą, kuri buvo atidaryta penktadienį, persekiojo problemos dėl išlaidų viršijimo, taip pat skambėjo kaltinimai dėl korupcijos ir pasinaudojimo pažintimis prezidento Vladimiro Putino vadovaujamoje Rusijoje.

Tačiau B.Obama sakė, kad finansinės problemos neturėtų atgrasyti amerikiečių nuo žaidynių organizavimo ateityje – iš dalies dėl to, kad Amerikai nereikėtų skirti tiek daug lėšų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.