EUROLYGA 2023

Ignalinoje ūžė pirmasis „LTeam“ žiemos olimpinis festivalis

Pirmąjį vasario savaitgalį, likus kelioms dienoms iki Sočio žiemos olimpinių žaidynių starto, Ignalinoje vyko pirmasis „LTeam“ žiemos olimpinis festivalis. Į jį susirinko tūkstančiai žmonių – tiek profesionalių sportininkų, tiek žiemos sporto mėgėjų. Festivalio dalyviai išbandė jėgas įvairiausiose žiemos sporto šakose, turėjo progą stebėti geriausių mūsų šalies sportininkų pasirodymus, taip pat dalyvauti įvairiuose atrakcionuose ir konkursuose, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“

„LTeam“ žiemos olimpinis festivalis.<br>A.Pliadžio (LTOK) ir V.Ščiavinsko nuotr.
„LTeam“ žiemos olimpinis festivalis.<br>A.Pliadžio (LTOK) ir V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 8, 2014, 10:53 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 1:53 PM

Renginį kartu su partneriais organizavo Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK), jis vyko didžiausiame Lietuvoje Ignalinos žiemos sporto centre. Tai buvo pirmasis tokio pobūdžio žiemos sporto ir pramogų renginys Lietuvoje.

Šventės dalyvius pasitiko akmenslydžiui, dailiajam bei greitajam čiuožimui ir ledo rituliui parengtos aikštelės, efektingai apšviestos slidinėjimo trasos.

Festivalio dalyviai išbandė jėgas tokiose sporto šakose kaip kalnų ir lygumų slidinėjimas, greitasis čiuožimas, akmenslydis, ledo ritulys, snieglenčių sportas ir t.t.

Pramogos buvo pritaikytos įvairioms amžiaus grupėms, sau patrauklią rungtį galėjo rasti visi – nuo vaikų iki senjorų.

Nepatyrusiems padėjo profesionalūs instruktoriai. Be to, buvo galima dalyvauti žiemos atrakcionuose ir įvairiuose konkursuose – nuo kareiviško bato metimo į tolį iki įspūdingiausio sniego senio statymo.

Vienas pagrindinių renginio organizatorių Lietuvos olimpinio fondo direktorius Vitalijus Vasiliauskas teigė, kad daugiausia nerimo organizuojant šventę buvo dėl orų: porą savaičių prieš renginį spaudė dideli šalčiai. Tačiau prieš pat „LTeam“ žiemos olimpinio festivalio pradžią temperatūra pakilo, ir jo dalyvius džiugino pasirodžiusi saulė.

Dalį renginio svečių atvykti į Ignaliną papildomai motyvavo ir galimybė pasinaudoti specialia „Lietuvos geležinkelių“ akcija – vykstantiems į festivalį buvo taikoma 50 proc. nuolaida traukinio bilietams.

„Festivaliu norėjome paskatinti sporto mėgėjus iš visos Lietuvos aktyviai įsitraukti į žiemos pramogas ir suteikti galimybę išbandyti įvairias sporto šakas. „LTeam“ festivalio dalyviai įsitikino, kad aktyviai leisti laiką smagu ir tuomet, kai šalta“, – sakė V.Vasiliauskas.

Kitas renginio tikslas, pasak V.Vasiliausko, buvo simbolinės Lietuvos olimpiečių išlydėtuvės į Sočio žiemos olimpines žaidynes.

Festivalio metu dėmesio skirta ir Lietuvos žiemos sporto olimpinei istorijai: vyko filmo apie olimpinį čempioną biatlonininką Algimantą Šalną „Algimantas Šalna: norėjau būti geriausias“ premjera.

„Svarbiausia, kad ši šventė prisideda prie žiemos sporto populiarinimo Lietuvoje.

Tiems, kurie patys išbandė žiemos sportą, bus kur kas įdomiau sekti ir netrukus prasidėsiančias Sočio žiemos olimpines žaidynes“, – sakė V.Vasiliauskas.

„LTeam“ žiemos olimpiniam festivaliui organizuoti jėgas suvienijo LTOK, Lietuvos sporto draugija „Žalgiris“, Ignalinos rajono savivaldybė, žiemos sporto federacijos, Vilniaus keliautojų klubas, organizuojantis „Snaigės“ žygį.

Renginio metu vyko ir vienas LTOK švietimo projekto „Žiemos iššūkis“ etapų, kuriame sportiniais gebėjimais, kūrybiškumu ir žiniomis apie sportą bei olimpinį judėjimą varžėsi Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklų komandos.

Pasak V.Vasiliausko, „LTeam“ žiemos olimpinis festivalis sporto mėgėjus kitąmet būtinai sukvies ir vėl. Jo teigimu, jau pirmasis festivalis sulaukė pasisekimo, daug dalyvių atvažiavo su šeimomis. Ateityje renginys taps dar masiškesnis.

Šiuo metu jau ruošiamasi vasarą vyksiančiai Olimpinei dienai – kitam „LTeam“ renginiui, kuris bus dar didesnis ir pritrauks dar daugiau sporto mėgėjų iš visos Lietuvos.

„LTeam“ žiemos olimpinis festivalis – pirmasis renginys, vykęs su „LTeam“ simboliu.

„LTeam“ – ženklas, vienijantis visų sporto šakų rinktines, atstovausiančias Lietuvai įvairiuose čempionatuose ir olimpinėse žaidynėse.

Juo siekiama prisidėti prie Lietuvos sporto įvaizdžio užsienyje formavimo, populiarinti Lietuvos sportininkus šalyje ir visame pasaulyje ir skatinti visų piliečių fizinį aktyvumą, ypač kreipiant dėmesį į vaikus ir jaunimą.

V.Vasiliauskas pabrėžė, kad „LTeam“ projektui keliami ilgalaikiai tikslai, siekiama, kad šis simbolis taptų vienu patraukliausių tautiečiams ir verslo įmonėms, o pastarosios galėtų tapti „LTeam“ partnerėmis.

Ateityje su „LTeam“ simboliu vyks ir kiti LTOK organizuojami renginiai – geriausių sportininkų rinkimai, Olimpinė diena. Tikimasi, kad 2016 m. Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių metu Lietuvos olimpiečiai dėvės aprangą su „LTeam“ simbolika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.