EUROLYGA 2023

V.Strolia: „Buvo momentų, kai jau sviro rankos“

Lrytas.lt spec. korespondentas, Sočis

V.Strolia nenusivylė savo pasirodymu.<br>A.Pliadžio (LTOK) nuotr.
V.Strolia nenusivylė savo pasirodymu.<br>A.Pliadžio (LTOK) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Feb 14, 2014, 2:26 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 7:50 AM

Vytautas Strolia baigė pasirodymą Sočio olimpiadoje, tačiau įspūdžiai apie debiutą žiemos sporto šakų fiestoje dar ilgai liks 21-erių anykštėno galvoje. Paskutinis, trečiasis, jo startas olimpiadoje buvo 15 km atskiro starto klasikiniu stiliumi lenktynėse.

Lietuvis distanciją įveikė per 45 min. 08 sek., nuo nugalėtoju tapusio šveicaro Dario Colognos atsiliko 6 min. 38,3 sek. ir užėmė 70-ąją vietą iš 87 slidininkų. Dar 5 sportininkai nesugebėjo finišuoti.

„Olimpiada man davė labai daug", – po paskutiniojo pasirodymo Sočio olimpiadoje sakė V.Strolia. Jis jau šeštadienį paliks Krasnaja Polianos kalnus ir grįš į Lietuvą.

- Vytautai, kaip vertinate paskutinį savo startą šioje olimpiadoje? - lrytas.lt paklausė V.Strolios.

– Reikia pažiūrėti statistiką, apgalvoti, kaip viskas vyko trasoje. Aišku, visada norisi geriau, bet yra taip, kaip yra. Džiaugiuosi, kad parodžiau tai, ką galiu. Slidės dirbo labai gerai, todėl nebuvo jokių kliūčių, kad negalėčiau savęs parodyti.

– Ar šiose lenktynėse nebuvo momentų, kai jau svirtų rankos?

– Aišku, kad buvo (juokiasi). Visada būna. Bet toliau varžaisi, nepasiduodi. Trečiajame rate buvo labaisunku, nes po antrojo rato įveiktas kilometro ilgio pakilimas buvo žudantis. Bet vėliau atsigavau.

– Ką darote, kai trasoje pasidaro fiziškai sunku?

– Stebiu priešais esančius varžovus, svarstau, kaip juos pavyti. Galvoju, kaip geriau čiuožti, kur greičio įgauti. Galvoju: reikia važiuoti, juk visa Lietuva žiūri, reikia kentėti (juokiasi).

– Kaip vertinate visus savo rezultatus olimpiadoje (sprinto laisvuoju stiliumi atrankos varžybose jis užėmė 70-ąją, 30 km varžybose dviem skirtingais stiliais – klasikiniu ir laisvuoju – buvo paskutinis, 67-asis)?

– Negaliu pasakyti, kad nusivyliau. Nors rezultatai nebuvo aukšti, bet svarbiausia, kad dalyvavau tokiame renginyje – man tai labai padėjo kaip sportininkui. Nuo šiol į viską žiūrėsiu dar profesionaliau. Galbūt rezultatais ir nesu visiškai patenkintas, bet viską vertinu gerai.

– Į kitą olimpiadą dar norėsis atvykti?

– Net nesinori išvykti (juokiasi). Čia taip viskas gerai.

– Sportininkai ne kartą sakė, kad šios trasos – labai sunkios. Ar jums tai yra sunkiausia trasa, kurioje yra tekę varžytis?

– Ko gero, pati sunkiausia. Dar viena labai sudėtinga trasa yra Estijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.