EUROLYGA 2023

Į Lietuvą grįžę V.Strolia ir I.Ardišauskaitė stebėjosi Sočiu

Vilniaus oro uosto atvykimo salės duris šeštadienio vakarą pravėrė pirmieji sugrįžę Lietuvos olimpiečiai. Iš Sočio olimpinių žaidynių grįžo slidininkai Vytautas Strolia ir Ingrida Ardišauskaitė.

Į Lietuvą grįžo pirmieji Sočio olimpiečiai.<br>D.Umbraso nuotr.
Į Lietuvą grįžo pirmieji Sočio olimpiečiai.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 15, 2014, 10:30 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 6:38 AM

Du iš devynių olimpinės delegacijos narių pasveikino didelis artimųjų būrys. Ištikimiausi slidininkų gerbėjai sugrįžusiuosius sveikino šūksniais, plakatais ir balionais.

 „Ingrida, tu – mūsų auksas“, – rašyta I.Ardišauskaitei skirtame plakate. 

 „Gaila buvo išvažiuoti, nes buvo tikrai labai smagu“, – sakė pati I.Ardišauskaitė.  – Olimpinės žaidynės paliko labai gerą įspūdį. Ateityje man ši patirtis padės.“ 

Slidininkė pabrėžė, kad jai Lietuvoje reikia konkurenčių. Kitaip greitai tobulėti jai nepavyks. 

V.Strolią ir I.Ardišauskaitę artimieji sutiko kaip didvyrius, nors aukštumų žiemos olimpinių žaidynių sostinėje jie nepasiekė. V.Strolia mišriojo stiliaus 15 km lenktynėse buvo paskutinis 67-as, atskirojo starto ir sprinto rungtyse – 70-as.

Tuo tarpu I.Ardišauskaitė sprinto laisvuoju stiliumi rungtyje užėmė 62-ąją vietą, o 10 km atskiro starto klasikiniu stiliumi lenktynėse buvo 67-a.

V.Stroliai ir I.Ardišauskaitei LTOK prieš olimpines žaidynes planavo vietas tarp 45-60 sportininkų.

  „Rezultatai labai nedžiugina, bet stebuklų niekas ir nesitikėjo. Aš manau, kad padariau viską, ką galėjau. Bet pasirodyti geriau buvo nebent labai minimaliai“, – surimtėjo I.Ardišauskaitė.

 „Visada norisi pasirodyti geriau. Šiek tiek pritrūko, bet dabar žinau, ką reikia pataisyti. Manau, kad ateityje viskas bus gerai, – grįžęs kuklinosi V.Strolia. – Šis sezonas man nėra sėkmingas. Kad galėčiau pasirodyti geriau, dabar turiu įdėti labai daug darbo.“  „Labiausiai man įstrigo tai, kad visur tvyrojo labai gera nuotaika. Organizatoriai dirbo labai gerai. Prieš išvažiuojant į Sočį tikrai to nesitikėjau. Dėl saugumo irgi nebuvo problemų – nejaučiau jokio spaudimo. Gyvenimo sąlygos buvo idealios. Neturiu dėl ko skųstis“, – V.Strolia.

Sekmadienį 12 val. V.Strolia per „Lietuvos ryto“ televiziją komentuos slidinėjimo varžybas. Iš karto po varžybų Vytautas savo įspūdžiais apie pirmąją olimpiadą dalinsis laidoje „Olimpinių žaidynių nuomonė“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.