EUROLYGA 2023

Rusų pyktis dėl neįskaityto įvarčio atslūgo

Rusijos sporto aistruoliai pamažu rimsta po dramatiškų įvykių Sočio olimpinėse žaidynėse, kai šeštadienį nebuvo įskaitytas Rusijos rinktinės įvartis, o paskui rusai po baudinių serijos 2:3 pralaimėjo JAV komandai.

Rusijos sirgaliams buvo apmaudu pripažinti JAV rinktinės pergalę.<br>AP nuotr.
Rusijos sirgaliams buvo apmaudu pripažinti JAV rinktinės pergalę.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 16, 2014, 12:40 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 6:15 AM

"Sportas yra sportas", - pareiškė "Bolšoj" arenoje mačą stebėjęs Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas. Kažin, ar tokius žodžius jis būtų pasakęs, jei šis mačas būtų lemtingas kovoje dėl medalių.

Šįkart tai tebuvo grupės rungtynės, kurios gali lemti nebent būsimuosius varžovus kitame etape.

Rusų pyktį labiausiai kėlė tai, kad sprendimą neįskaityti Fiodoro Tiutino įvarčio trečiojo kėlinio pabaigoje priėmęs teisėjas buvo amerikietis. Jis nusprendė, kad vartai buvo išjudinti iki smūgio, o tokiu atveju įvartis neįskaitomas.

Aistras ramino ir olimpinę ugnį uždegęs legendinis ledo ritulininkas Vladislavas Tretjakas, kuris dabar yra Rusijos ledo ritulio federacijos prezidentas.

"Po rungtynių mes pusę valandos aiškinomės, ar sprendimas buvo teisingas. Viską išnagrinėjome kadras po kadro, - "Sport Ekspress" sakė V.Tretjakas. - Išvada vienareikšmiška: kaip mums bebūtų gaila, teisėjo sprendimas atitiko taisykles.

Vartai tikrai buvo paslinkti iki tol, kai ritulys atsidūrė tinkle. Nedaug - 5 ar 10 centimetrų. Tokiu atveju įvartis neįskaitomas. Niekur: nei pasaulio čempionate, nei olimpiadoje, nei KHL, nei NHL."

Tarptautinė ledo ritulio federacija (IIHF) vėlai vakare irgi nusprendė, kad teisėjo Bradley Meyerio sprendimas buvo teisingas. Tokį sprendimą patvirtino ir mačo komisaras Vladimiras Komisarovas.

"Įvartis negali būti įskaitytas, jei kuri nors vartų dalis yra pajudinta iš pradinės padėties", - teigiama IIHF pranešime.

Vis dėlto kitas garsus Rusijos ledo ritulininkas Viačeslavas Fetisovas liko nepatenkintas ir dėl konflikto apkaltino NHL.

"Tai sena skaudi tema - NHL diktuoja teisėjavimo sąlygas. Atseit, jų sportininkai olimpiadoje gali nukentėti dėl blogo teisėjavimo, - sakė V.Fetisovas laikraščiui "Sovetskij Sport". - Niekas neabejoja amerikiečių teisėjų profesionalumu, bet emocinis faktorius vaidina savo vaidmenį.

Reikia, kad būtų kaip pasaulio čempionatuose, kur teisėjai nedirba savo šalių rungtynėse."

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.