EUROLYGA 2023

I.Januškevičiūtė tikisi, kad lietuviai pamils kalnų slidinėjimą

Devyniolikmetė kalnų slidininkė Ieva Januškevičiūtė dar negali patikėti, kad tikrai dalyvaus Sočio olimpinėse žaidynėse. Apie olimpiadą ji net nedrįso svajoti. Kalnų slidininkei ši galimybė – proga pagerbti savo šalį ir – galbūt – paskatinti lietuvius dar labiau sportuoti.

Sportininkė tikino, kad dabar slidinėjimas jai – gyvenimo būdas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Sportininkė tikino, kad dabar slidinėjimas jai – gyvenimo būdas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 17, 2014, 9:29 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 4:45 AM

„Man iš pradžių kiek sunkiau sekėsi negu visiems kitiems. Visi buvo daugiau slidinėję, bet aš stengdavausi vis prisivyti“, - „Lietuvos ryto“ televizijai sakė I.Januškevičiūtė.

Sportininkė tikino, kad dabar slidinėjimas jai – gyvenimo būdas.

„Kiaurus metus nepaleidi jų iš akiračio. Jei nesitreniruoju kalnuose, tai tada dirbi Liepkalnyje. Man ši sporto šaka labai brangi. Vieni užsiima sportu tam, kad sportuotų, o aš dėl to, kad tai labai patinka“, - pasakojo I.Januškevičiūtė.

Ar jai yra tekę nuo kalno leistis su snieglente?

„Laisvąjį stilių tai anksčiau išmėginau. Kai turėjau daugiau laiko pasiimdavau snieglentę ir mėgindavau. Su tėčiu Lazdynuose trampliną pasistatydavau ir bandydavau apsisukti 180 ar 360 laipsnių. Su snieglente mėginau ir Liepkalnyje. Išmokau“, - sakė sportininkė.

I.Januškevičiūtė pabrėžė, kad profesionaliems sportininkams trasų įvairovė, skirtingai nei aistruoliams, nėra svarbus rodiklis, nors pasitreniruoti visur – naudinga.

„Mums tai nėra taip aktualu. Mūsų trasos turi būti gerai paruoštos. Reikia atsižvelgti į sportininko pasirengimo lygį. Yra statesnės, lėkštesnės trasos. Būna ir maišytų trasų. Kuo įvairesnėse trasose pasitreniruoji, tuo universalesnis kaip sportininkas esi“, - sakė ji.

Ar yra tekę I.Januškevičiūtei šliuožiant užsimerkti? „Būna ir taip. Kai užblokuoji lazdą, kai į ją važiuoji, tai patiri smūgį. Kartais prisimerkti kokiai sekundei, - sakė ji. - Iškart atsiranda greičio baimė ir reikia tam tikro laiko, kad nugalėti ją. Greičio baimė, matyt, didžiausia baimė. Kai tu greitai čiuoži, atsiranda nestabilumas. Yra baimė, bet niekada negalvoji, kad būtinai patirsi traumą. Matai žmones aplink, kurie susitraumuoja – komandos nariai, draugai. Bet stengiesi negalvoti apie tai.“

Daugybę laiko užsienyje praleidžianti sportininkė neslepia, kad ilgesio jausmas jai – puikiai pažįstamas. „Labai pasiilgstu šeimos, bet dar labiau – savo lovos. Labai daug keliauju. Kas dvi dienas kraustausi į skirtingus viešbučius, tad pasiilgsti savo kambario, lovos, savo vietos, kur gali susidėti daiktus ir žinoti, kad nereikės jų staigiai susikrauti“, - sakė I.Januškevičiūtė.

Sportininkė tikisi, kad ji galės prisidėti prie kalnų slidinėjimo populiarinimo Lietuvoje. „Normatyvą įvykdžiau gruodžio pradžioje. Man tada pasakė, kad važiuosiu į Sočį. Ilgą laiką negalėjau patikėti, kad važiuosiu ten, - sakė I.Januškevičiūtė. - Tai – didelis darbo įvertinimas. Tikiuosi, kad jei sudalyvausiu olimpiadoje, tai padės dar labiau populiarinti kalnų slidinėjimą Lietuvoje.“

„Lietuvos ryto“ televizija – 2014 metų žiemos olimpinių žaidynių Sočyje oficiali transliuotoja. Jau nuo vasario 8 dienos stebėkite įdomiausias varžybų transliacijas gyvai ir internete: https://tv.lrytas.lt. Karščiausias naujienas apie Sočio olimpiadą sekite jau dabar „Lietuvos ryto“ televizijos laidose „Olimpinių žaidynių pirmadieniai“ kiekvieną pirmadienį 21 val. 45 min. ir „Ar žinai, kad?“ darbo dienomis 17 val. 20 min. ir 18 val. 30 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.