EUROLYGA 2023

Rusijos fiasko: žaidėjai - nekalbūs, treneris - pasimetęs

Lrytas.lt spec. korespondentas, Sočis

Rusijos ledo ritulininkai skaudžiai reagavo į pralaimėjimą.<br>AP nuotr.
Rusijos ledo ritulininkai skaudžiai reagavo į pralaimėjimą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Feb 19, 2014, 8:25 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 3:05 AM

„O taip palaikėm, o taip tikėjom", - traukdamas iš olimpinės „Bolšoj" arenos pakimusiu balsu ištarė nuliūdęs Rusijos ledo ritulio rinktinės aistruolis.

Tokių liūdnai judančių iš įspūdingo dydžio arenos Olimpiniame parke buvo tūkstančiai, nes svarbiausia ir įdomiausia rusams Sočio olimpiados atributika - šalies ledo ritulio rinktinė - patyrė skaudų pralaimėjimą ketvirtfinalyje ir pasitraukė iš kovos dėl medalių.

Rusijos ledo ritulininkai 12 tūkstančių žiūrovų akivaizdoje 1:3 pralaimėjo Suomijos rinktinei ir trečioje olimpiadoje iš eilės lieka be medalių.

Iš pradžių audringai palaikomi Rusijos ledo ritulininkai po finalinės sirenos ledo areną paliko lydimi kurtinančio švilpimo.

Didžiausios kritikos Rusijos ledo ritulio rinktinė sulaukė už tai, kad svarbiausiais momentais žaidė savanaudiškai.

„Laimėti galima tik žaidžiant kaip komanda", - nepatenkinti kalbėjo Rusijos žurnalistai.

Žvaigždė - nekalbus

„Mums parodė, kaip reikia žaisti ledo ritulį", - niūriai ištarė Rusijos rinktinės žaidėjas Antonas Belovas.

Gynėjas nebuvo itin kalbus, o paklaustas, kodėl Rusijos rinktinė pirmojo kėlinio pabaigoje praleido net du įvarčius, atsakė lakoniškai: „Nes tai - ledo ritulys".

Dar mažiau su spauda bendravo ryškiausia Rusijos rinktinės žvaigždė Aleksandras Ovečkinas, atsakęs vos į du žurnalistų klausimus.

- Kokios pagrindinės pralaimėjo priežastys? - žurnalistai paklausė A.Ovečkino.

- Mes labai gerai pradėjome, įmušėme įvartį, viskas buvo gerai. Bet tada du kartus grubiai suklydome ir tos klaidos lėmė rungtynių baigtį. Stengėmės įmušti dar kartą, bet nepaisant visų pastangų, nepavyko.

- Ką galite pasakyti apie tokį Rusijos rinktinės žaidimą?

- Atakavome, buvo gerų progų, bet nepavykdavo jų įgyvendinti. Mes pralaimėjome savo olimpiadą. Nėra čia ką kaltinti.

Treneriui - kritikos lavina

Aštriausios kritikos strėlės ėmė skrieti į Rusijos rinktinės trenerį Zinetulą Biljaletdinovą. Po ketvirtfinalio rungtynių nuo 2011-ųjų vasaros šalies ledo ritulininkus treniruojantį 58-erių specialistą užplūdo piktų klausimų lavina.

Paklaustas, kodėl rinktinės ir „Washington Wizards" žvaigždė A.Ovečkinas, kuris prieš du mėnesius pelnė 400-ąjį įvartį per karjerą NHL, olimpiniame turnyre įmušė tik vieną įvartį (pirmajame mače su Slovėnija - red.), Rusijos komandos treneris tepasakė: „Negaliu paaiškinti".

Užsienio spauda jau vadina patyrusį ledo ritulio trenerį „Priešu Nr.1 Rusijoje", nes olimpiados šeimininkai neabejojo, kad jie žengs iki pat finalo ir iškovos olimpinį auksą.

„A.Ovečkinas prieš olimpiadą pareiškė, kad aukso medaliai verti 50 milijardų JAV dolerių. Po tragiško ketvirtfinalio ši suma liks tik olimpinių žaidynių biudžete", - ironiškai pakomentavo usatoday.com.

„Jaučiu tuštumą" - laužyta anglų kalba po rungtynių ištarė Rusijos rinktinės vartininkas Sergejus Bobrovskis.

Šie jo žodžiai puikiai atspindi Rusijos sirgalių savijautą - apie finalą sekmadienį svajojusiems olimpiados šeimininkams žiemos sporto šventė pasibaigė anksčiau nei buvo planuota.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.