EUROLYGA 2023

Auksą laimėjusios ukrainietės Sočyje paprašė tylos minutės

Ukrainos olimpinė čempionė Aliona Pidgrušna penktadienį spaudos konferencijoje paprašė minutės tylos, kad būtų pagerbtas per protestus Kijeve žuvusių žmonių atminimas.

Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“ ir lrytas.lt inf.

Feb 21, 2014, 8:26 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 1:20 AM

„Dėl incidentų Ukrainoje prašau visų pagerbti tylos minute, jei įmanoma“, – paprašė A.Pidgrušna, viena iš keturių biatlonininkių, laimėjusių moterų 4 po 6 km estafetę Sočio olimpinėse žaidynėse penktadienį.

Visi buvę kambaryje sustojo tylos minutei.

Ukrainos biatlono rinktinės laimėtas auksas yra antrasis šios šalies atletų titulas žiemos olimpinėse žaidynėse ir pirmasis nuo 1994 metų.

Ši pergalė atėjo po dienos, kai pora Ukrainos komandos sportininkų pasitraukė iš žaidynių, taip paremdami protestuotojus Kijeve.

Kol vyriausybės ir opozicijos lyderiai ieškojo politinių susitarimų mėnesius trunkančioje krizėje, ukrainiečių moterų ketvertas triumfavo biatlono trasoje ir švęsdamos pergalę apsigaubė Ukrainos vėliava.

Ukrainos delegacija tylos minute žuvusius pagerbė ir trečiadienį olimpiniame kaimelyje. Ten buvo ir Ukrainos olimpinio komiteto vadovas Sergejus Bubka.

„Asmeniškai susitikau su merginomis, kad išreikščiau joms paramą, – sakė S.Bubka. – Perteikiau joms savo mintis ir patarimus. Pasakiau joms: „Tai bus jūsų diena“.

Įtemptose lenktynėse ukrainietės aplenkė Rusijos biatlonininkes ir trečioje vietoje likusias norveges.

Čempionės emocijomis pratrūko tik po finišo.

„Kai stovėjau ant garbės pakylos, negalėjau nustoti verkti. Bandžiau nurimti ir pasislėpti už savo slidžių. Tai buvo džiaugsmo ašaros, ne tik mano, bet ir visos šalies, visos mūsų komandos“, – sakė Valia Semerenko.

„Mes laimingos, kad žmonės Ukrainoje turi kuo džiaugtis, kad kažkas gera pagaliau nutiko mūsų šaliai“, – kalbėjo A.Pidgrušna.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.