EUROLYGA 2023

Imtynininkė D.Domikaitytė svajoja apie olimpines žaidynes

Perspektyvi imtynininkė Danutė

19-metė tikisi praskinti Lietuvos imtynininkėms kelią į olimpines žaidynes.<br>LIF nuotr.
19-metė tikisi praskinti Lietuvos imtynininkėms kelią į olimpines žaidynes.<br>LIF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 19, 2014, 9:26 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:56 AM

„Tikiuosi patekti į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes, tačiau tai ne paskutinis mano tikslas. Viliuosi sudalyvauti ne vieneriose žaidynėse“, - trečiadienį Vilniuje surengtoje spaudos konferencijoje sakė sportininkė.

Iš Troškūnų (Anykščių raj.) kilusi 19-metė atletė teigė, kad imtynės puikiai atitinka jos charakterį: „Nuo pat mažens pešdavausi su berniukais. Visą gyvenimą buvau kovotoja, todėl imtynės - mano sporto šaka“.

Mergaitę pastebėjo ir į imtynių treniruotes pakvietė graikų-romėnų imtynių treneris Arvydas Krikščiūnas. Vėliau talentinga sportininkė persikėlė į Šiaulius pas trenerius Aivarą Kaselį ir Andrių Stočkų. D. Domikaitytė 2012 metais Europos jaunių čempionate iškovojo bronzą, o praėjusių metų Senojo žemyno jaunimo pirmenybėse pelnė sidabrą. Jaunosios atletės laukia debiutas Europos suaugusiųjų imtynių čempionate, kuris vyks balandžio 1-6 dienomis Suomijoje.

„Danutė yra maksimalistė. Ji įrodė, kad ir suaugusiųjų varžybose gali kovoti dėl medalių, tačiau turime dar dvejus metus, kai galime dalyvauti jaunimo varžybose, todėl jų neapleisime. Šiemet mūsų prioritetu išlieka pasaulio jaunimo čempionatas, vyksiantis rugpjūtį Kroatijoje. Į suaugusiųjų pirmenybes važiuosime į žvalgybą, nes turime pradėti dalyvauti suaugusiųjų varžybose, jei tikimės sėkmingo pasirodymo 2015-2016 metais vyksiančioje atrankoje į olimpines žaidynes“, - kalbėjo Lietuvos moterų imtynių rinktinės treneris A. Kaselis.

D. Domikaitytės pasirengimui Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms Vilniaus viešbutis „Air Inn“ skyrė 30 tūkst. litų paramą.

„Norime skirti lėšų sportininkei treniruotis, tobulėti. Danutė - talentinga imtynininkė, kuri gali siekti aukštų rezultatų. Vyrų imtynės Lietuvoje turi gilias tradicijas, o moterų imtynės tik pradeda vystytis, ir mes norime prisidėti prie šio proceso“, - teigė „Air Inn“ atstovas Aleksandras Gribojedovas.

„Buvo sunku padaryti pradžią, daugelis iš mūsų juokėsi, tačiau dabar rezultatai kalba patys už save. Lietuvos moterų imtynių atstovės geriausius rezultatus pasiekė per praėjusius kelerius metus, kai geriausios imtynininkės buvo surinktos treniruotis į vieną vietą - Šiaulius. Čia atidaroma Sporto gimnaziją, kurioje didžiausias dėmesys bus skiriamas moterų imtynėms. Auga sportininkių pamaina. Šiuo metu Šiauliuose turime apie 40 imtynininkių ir jų vis daugėja „, - pasakojo treneris A. Kaselis.

Lietuvos imtynių federacijos (LIF) prezidentas Valentinas Mizgaitis pridūrė, kad moterys imtynininkės teigiamai paveikė ir vyrus.

„Buvome apsileidę, treniruodavomės, galima sakyti, rūsiuose, kur niekas mūsų nematė, o dabar moterys imtynininkės skatina pasitemti ir vyrus,“ - teigė LIF vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.