EUROLYGA 2023

Lietuviai į Europos čempionatą nori pasiųsti 25 lengvaatlečius

Londono olimpinėse žaidynėse startavo rekordiškai didelis Lietuvos lengvaatlečių būrys – net 20. Tai suteikė vilties, jog šalyje atsiras sportininkų, galinčių pakeisti ilgamečius rinktinės lyderius Virgilijų Alekną bei Austrą Skujytę.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-03-26 15:47, atnaujinta 2018-02-15 02:33

Bet praėjęs vasaros sezonas bei šių metų startai uždarose patalpose mūsiškiams nesusiklostė itin sėkmingai: Maskvoje vykusiame pasaulio čempionate aukščiausia užimta pozicija buvo devinta, o prieš porą savaičių planetos uždarų patalpų pirmenybėse startavo tik vienintelė Airinė Palšytė.

Vyriausiasis rinktinės treneris Kęstutis Jezepčikas teigia, jog geriau pasirengti žiemos startams lietuviams sutrukdė traumos, o rugpjūtį Ciuriche (Šveicarija) vyksiančiame Europos čempionate turėtų dalyvauti rekordiškai gausi sportininkų delegacija.

– Pasaulio uždarų patalpų lengvosios atletikos čempionate dalyvavo tik Airinė Palšytė. Kas nudžiugino šią žiemą, o kas nuvylė?, – lengvoji.lt paklausė K.Jezepčiko.

– Nudžiuginimų ypatingai nebuvo. Planavome, kad truputį daugiau dalyvių pasaulio čempionate bus. Iš potencialių 5-6 žmonių porai iki patekimo trūko labai nedaug. Pagrindiniai tikslai yra keliami vasaros sezonui, todėl galvoju, kad pasiruošimas jam vyksta gerai.

Airinė Palšytė nudžiugino Lietuvos čempionate. Deja, pasaulio čempionate jai nepavyko realizuoti savęs. Ji turi pakankamai patirties panašaus masto varžybose – olimpiada, pasaulio čempionatai – todėl tikiuosi, kad vasarą pavyks pasirodyti geriau.

Truputėlį neramu, bet šiuo metu jau išsisprendė situacija, dėl sportininkų traumų. Kalbu apie tuos žmones, kurie galėjo dalyvauti pasaulio čempionate, pavyzdžiui, Raivydas Stanys. Manau, kad vasarą viskas bus tvarkoje.

Apibendrinant žiemą, ji buvo palanki ištvermei. Kas negalėjo išvažiuoti į stovyklas, pas mus turėjo pakankamai geras sąlygas treniruotis dėl oro. Dabar visos mintys apie vasarą.

– Kas sutrukdė Dariui Aučynai ir Eglei Balčiūnaitei, kurių rezultatai nebuvo itin aukšti?

– Paminėjau R.Stanį, tai panaši situacija buvo su Egle. Ji mikro traumą jau išsigydė, pradeda pilnu krūviu treniruotis, kitą mėnesį vyks į stovyklą. Jai realizuoti save sutrukdė ta trauma...

D.Aučynos rezultatus vertinu labai kritiškai. Jis toli nuo to lygio, kuriame buvo prieš dvejus metus, kai sugebėjo įvykdyti olimpinį normatyvą (nušoko 8,11 m).

Tiesa, tą padarė per vėlai ir olimpiadą nepateko. Turiu vilties, jog vasarą jis pasirodys geriau.

– Į sportą grįžta Viktorija Žemaitytė. Ar pavyks jai įvykdyti normatyvą, leidžiantį startuoti Europos čempionate?

– V.Žemaitytė jau labai daug praleido, sunku prognozuoti. Nesportavo ji dėl įvairių priežasčių – šeimos pagausėjimo, traumų maratono. Duok Dieve, kad ji turėtų ryžto ir jai pavyks sugrįžti į tą patį lygį.

Jei tą padarys, tai nėra abejonės, jog į Europos čempionatą vyks.

– Kiek Lietuvos lengvaatlečių tikitės išvysti Europos čempionate?

– Pagrindiniai startai stadione prasidės birželio mėnesį, parodys rezultatai.

Prieš Europos čempionatą turime ir labai svarbų komandinį čempionatą Taline. Ten tikimės išvežti stipriausią komandą.

Manau, kad Europos pirmenybėse Ciuriche startuos iki 25 žmonių. Tai būtų gana didelė komanda, nes normatyvai nėra tokie aukšti kaip pasaulio čempionato ar olimpiados.

Vasaros sezonas nuo žiemos skiriasi tuo, kad prisidės sportinis ėjimas, maratonas, ilgieji metimai, o tai yra mūsų komandos stiprioji pusė. Manau, jog sportininkų skaičius bus didžiausias istorijoje.

– Dešimtkovę į šuolių į tolį rungtį iškeitė Mantas Šilkauskas. Ar šioje rungtyje jis turi daugiau rezervų?

– Konkurencija šuolių į tolį rungtyje labai išaugo, o tai duos rezultatą. Dabar turime 4-5 pajėgius šuolininkus, neskaičiuojant prastai žiemą startavusio D.Aučynos: Povilas Mykolaitis, Marius Rudys, Tomas Vitonis, Marius Vadeikis ir M.Šilkauskas.

Kuris vaikinas geriau atrodys vasarą, sunku prognozuoti. Smagu, jog šioje rungtyje yra konkurencija ir manau, jog šuolininkų į tolį Ciuriche turėsime.

M.Šilkauskas dešimtkovėje nesugebėjo visose rungtyse pasirodyti stabiliai gerai, bandė barjerinį bėgimą, o dabar bando šuolius į tolį. Šuolininko savybes jis lyg ir turi. Treneris minėjo, jog Mantas potencialiai gali šokti 8,10 m.

– Kaip sezonui ruošiasi ilgametis rinktinės lyderis Virgilijus Alekna?

– Kol kas viskas tvarkoje, bet reikia palaukti sezono pradžios. Ir praėjusiais metais panašiu metu viskas buvo gražu, todėl dabar pabelsti į medį reikia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.