EUROLYGA 2023

Italas nuo kalno su slidėmis skriejo 252 km per valandą greičiu

252,454 km per valandą. Tokį neįtikėtiną greitį kovo 31-ąją pasiekė kalnų slidininkas Simone Origone, leisdamasis Chabrieres trasa Prancūzijos Alpėse.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 1, 2014, 2:26 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:16 PM

34 metų italas pagerino jam pačiam priklausantį pasaulio rekordą, kurį buvo pasiekęs 2006-aisiais, kai skriejo 251,397 km per valandą greičiu Savojos kalnuose.

„Esu nepaprastai patenkintas. Mūsų sporte pagerinti pasaulio rekordą yra pats įspūdingiausias rezultatas, kurį galima pasiekti“, – dienraščiui „Le Parisien“ aiškino S.Origone.

Chabrieres trasa yra 1220 m ilgio, o jos nuolydį sudaro 495 metrai.

S.Origone startavo 2 715 m, o finišavo 2220 m aukštyje.

- Kaip jaučiatės, pagerinęs savo paties pasaulio rekordą, kurį buvote pasiekęs prieš 8 metus? – S.Origone klausė žurnalistas.

- Esu nepaprastai patenkintas. Mūsų sporte pagerinti pasaulio rekordą yra pats įspūdingiausias rezultatas, kurį galima pasiekti.

Šis rekordas jau priklausė man nuo 2006-ųjų ir niekas iki šiol nesugebėjo jo pagerinti.

Pačiam čiuožti dar greičiau yra kažkas neįtikėtino. Šiandien visus sąlygos buvo palankios, todėl esu labai laimingas, ką padariau.

- Ką jauti, kai skrieji su slidėmis tokiu greičiu?

- Jausmai nepaprastai stiprūs, nes gauni milžinišką adrenalino kiekį. Prieš pradedant kartais šiek tiek kausto nerimas. Bet niekuomet leidžiantis!

Jeigu tu bijosi atsistojęs ant slidžių, niekuomet nenusileisi gerai. Reikia būti 100 proc. susikoncentravusiam, kad čiuožtum kaip įmanoma greičiau, bet neužmirštum mažų detalių, kurios gali tave išmušti iš pusiausvyros.

- Po tokio įspūdingo rekordo kokie gali būti kiti Jūsų tikslai?

- Aš jaučiu, kad galiu čiuožti dar greičiau. Man jau 34-eri, bet greitasis nusileidimas yra patyrusių sportas, skirtingai nuo kalnų slidinėjimo.

Galiu čiuožti dar ilgus metus, kad vėl – kodėl gi ne -- pasiekčiau naują rekordą.

2002-aisiais Philippe'as Goitcschelis jį pagerino, jau sulaukęs 40 metų (prancūzas pasiekė 250,70 km per valandą greitį – Red.). Man viskas dar prieš akis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.