EUROLYGA 2023

Rankinio Čempionų lygoje – Makedonijos klubų sėkmė

Vyrų rankinio Čempionų lyga turės naujus nugalėtojus. Pernai svarbiausiame žemyno turnyre netikėtai triumfavęs „Hamburg“ klubas šį pavasarį iš kovos pasitraukė jau aštuntfinalyje.

Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Apr 1, 2014, 1:15 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:22 PM

Tiesa, Vokietija ir toliau Europos rankinio viršūnę šturmuos plačiausiu frontu – į ketvirtfinalį pateko trys šios šalies komandos. Tarp aštuonių geriausių taip pat yra dvi Makedonijos, po vieną Prancūzijos, Ispanijos ir Vengrijos ekipą.

Praėjusį savaitgalį istoriniu pasiekimu džiaugėsi Makedonijos rankinis. Pirmą kartą istorijoje į Čempionų lygos ketvirtfinalį pateko net dvi šios šalies ekipos. Būtent Makedonijos atstovė Skopjės „Vardar“ komanda aštuntfinalyje eliminavo stipriausią praėjusio klubą „Hamburg“.

„Vardar“ rankininkai pirmąsias rungtynes namie su „Hamburg“ sužaidė lygiosiomis 28:28, bet atsakomojoje dvikovoje Vokietijoje išplėšė pergalę 30:29.

Kitas Makedonijos klubas Skopjės „Metalurg“ aštuntfinalio barjerą įveikė daug lengviau. „Metalurg“ nugalėjo „Kolding“ (Danija) ekipą abu kartus: ir namie 23:17 ir svečiuose 30:26.

Abejas aštuntfinalio rungtynes laimėjo dar dvi komandos: „Kiel“ ir „Barcelona“.

Vokietijos lygos lyderis „Kiel“ įveikė Ukrainos čempioną Zaporožės „Motor“ klubą 31:28 ir 40:28, galingiausia Ispanijos komanda „Barcelona“ sutriuškino „Aalborg“ (Danija) ekipą 29:22 ir 31:20.

Stipriausias Vengrijos klubas „Veszprem“ pranoko Plocko „Wisla“ (Lenkija) rankininkus. Vespremo ekipa įšvykoje pralaimėjo 33:34, bet savo aikštėje pasiekė revanšą didesniu skirtumu 31:26.

Tokiu pat keliu į ketvirtfinalį ėjo „Flensburg-Handewitt“ (Vokietija) ir Paryžiaus PSG klubai, eliminavę dvi Slovėnijos komandas.

„Flensburg-Handewitt“ svečiuose pralaimėjo Celės „Pivovarna Laško“ ekipai 25:26, bet namie nugalėjo 30:27. PSG išvykoje nusileido Velenės „Gorenje“ komandai 28:30, o savo aikštėje pasiekė įtikinamai laimėjo 34:25.

Atkakliausiai vyko Manhaimo „Rhein Neckar“ (Vokietija) ir Kielcų „Vive Targi“ (Lenkija) dvikova, kurioje abejos rungtynės baigėsi vienodu skirtumu. Lenkijos čempionai namie laimėjo 32:28, Vokietijos komanda atsakė pergale 27:23. „Rhein Neckar“ pateko į ketvirtfinalį, nes įmetė daugiau įvarčių svečiuose.

Pirmosios Čempionų lygos ketvirtfinalio rungtynės vyks balandžio 16-20 dienomis, atsakomosios – balandžio 23-27 dienomis.

Finalo ketvertas bus surengtas gegužės 31-birželio 1 dienomis Kiolne.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.