EUROLYGA 2023

Imtynių treneris: apie medalius svaičioti būtų kvaila

„Viskas vyko pagal numatytą planą“, – teigė iš Suomijoje vykusio Europos imtynių čempionato grįžęs šalies moterų imtynių treneris Aivaras Kaselis.

Daugiau nuotraukų (1)

Valdas Malinauskas

Apr 8, 2014, 3:43 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 7:24 PM

Pasakodamas apie merginų kovas ant kilimo, treneris daug dėmesio skyrė Danutės Domikaitytės startams. „Visų pirma, ji jauniausia čempionato dalyvė. Devyniolikmetė atletė dar šiais ir kitais metais galės dalyvauti jaunimo čempionatuose. Mūsų pagrindinė užduotis – sudaryti sąlygas kuo greičiau adaptuotis aukščiausio lygio varžybose. Jos pergalė prieš armėnę Europos čempionate ir užimta devinta vieta yra dėsningi – tam kad praeitų pasaulio ir olimpinių žaidynių čempionių barjerus dar reikia laiko. Kai kam daug laiko, kai kam mažiau. Viskas priklauso nuo įdėto darbo ir krūvos aplinkybių. Pavyzdžiui, šių metų prizininkė latvė Laura Skujina paskutinį oficialų apdovanojimą buvo laimėjus, kuomet dar ritosi jaunimo amžiaus grupėje ir link savo tikslo ėjo 8 metus.

Nepaisant savo amžiaus, Danutė įvairiuose turnyruose jau yra įveikusi keturias sportininkes, kurios kovojo tame pačiame svoryje Suomijoje. Manau, šiemet jį dar praplės nugalėtų varžovių ratą. Vis dėlto, įvertinus visas aplinkybes, dar kartą sakau, kad iškovota devinta vieta puikiai atspindi jos pajėgumą, todėl apie medalius svaičioti būtų kvaila. Dar yra taisytinų momentų. Suomijoje pastebėjau, kad didžioji dalis veiksmų atliekama pakankamai aukštoje stovėsenoje, o kojos atakuojamos rečiau, todėl pats laikas koreguoti taktiką, prisiminti „klasikų“ veiksmus“, – svarsto A.Kaselis.

Treneris apgailestavo dėl antroje imtyje prarastos galimybės pakutenti nervus pasaulio čempionei Alinai Stadnik-Machiniai iš Ukrainos. „Ukrainietė jau buvo iškelta, kojos kabarojo ore, net nuotraukoje tai puikiai matoma. Reikėjo mesti, o ten nežinia kaip toliau klostytųsi situacija. Pritrūko patirties“, – analizavo strategas.

Kalbant apie Indrę Bubelytę treneris pripažino, kad turkė Buse Tosun buvo ryškiai aštresnė. „Nenorėjome Indrės kankinti su svorio mėtymu, leidom eiti ristis į 63 kilogramus, bet tas neišgelbėjo. Turkė kovojo pirmu numeriu ir Indrei nepavyko apsiginti nuo kojos užgriebimų. Gal tai įtempto gyvenimo ritmo įtaka – treniruotės ir rimtos studijos universitete yra nemenkas krūvis ir ne taip nepaprasta jį atlaikyti. Kaip bebūtų, kol jaunoji Rugilė Abraškevičiūtė augina raumenis, ji Lietuvoje savo svoryje geriausia ir mes suteikėme jai šansą“, – pasakoja A.Kaselis.

Dabar laukia pagrindinės varžybos, kur Danutei keliami didesni tikslai – rugpjūtį vyksiantis pasaulio jaunimo čempionatas Zagrebe ir Europos jaunimo čempionatas Katovicuose birželio mėnesį. „Mes nenorime, kad merginos persivalgytų imtynėmis, todėl planus dėliojame atsakingai. Yra dešimtys pavyzdžių, kai ne tik merginos, bet ir vyrai nuo pratybų imtynių salėje nusivaro ir net nenori į tą pusę žiūrėti. Mes savo auklėtines mylime ir tausojame. Mums reikalingi ne vienadieniai rezultatai. Mus domina kur kas reikšmingesni tikslai“, – šypsojosi Aivaras Kaselis.

Priminime, kad Europos imtynių čempionate moterų turnyre Danutė Domikaitytė (69 kg) pranoko armėnę Karinę Šadojan (5:5), bet antroje imtyje anksčiau laiko nusileido tituluotajai ukrainietei Alinai Stadnik-Machiniai ir užėmė devintą vietą tarp 17 dalyvių.

Svoryje iki 63 kilogramų Indrė Bubelytė pralaimėjo Buse Tosun iš Turkijos ir tenkinosi keturiolikta pozicija (16 dalyvių).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.