EUROLYGA 2023

M.Armalis ledo ritulį derina su modelio darbu

Lietuvos ledo ritulio rinktinės vartininkas Mantas Armalis gimė Lietuvoje, bet lietuvių kalbą išmoko užsienyje. Kadangi vos keturių mėnesių berniukas kartu su tėvais išvyko gyventi į Švediją.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-04-11 11:05, atnaujinta 2018-02-14 17:50

Lietuviško paso neatsisakęs ledo ritulininkas visada noriai grįžta padėti gimtinės ledo ritulio rinktinėje, nors pirmuosius lietuviškus žodžius M.Armalis ištarė jau gyvendamas Švedijoje.

Vartininkas pasakoja, jog plungiškių šeimoje gimęs pirmiausia išmoko žemaitiškai, tik vėliau pramoko ir lietuvių kalbą, kuria mielai kalba ir dabar.

„Namuose girdėjau žemaičių kalbą, tad ją moku gerai. Vėliau, kai tėvų draugai atvykdavo pas mus, iš jų išmokau ir lietuviškai, tad lietuvių kalba man nesvetima ir ja mielai kalbu. Žinoma, gyvenant Švedijoje, pagrindinė mano kalba – švediška“,- vos grįžęs į rinktinės stovyklą po sunkaus sezono Švedijoje sakė Moros „Mora IK“ klubo pagrindinis vartininkas M.Armalis.

Lietuvio pasą turinčiam ledo ritulininkui tik kartą kilo problema dėl paso. Paauglystėje, kai buvo sudaromos miesto rajonų rinktinės, į ją nepateko jau tuomet gerai vartus saugojęs M.Armalis, kuris buvo traktuojamas kaip užsienietis.

Beje, į vartus lietuvis atsistojo pastūmėtas savo kaimyno. Pastarasis trejais metais jaunesnį vaiką nuolat statydavo į vartus, ar tai būtų futbolo, ar ledo ritulio žaidimas. Taip jaunasis Švedijos žemaitis pasirinko nelengvą vartininko duoną.

„Man patinka būti svarbia asmenybe. Vartininkas – pusė komandos ir gali lemti labai daug. Lemiamais momentais jis gali išgelbėti visą komandą, nors kitais atvejais jo darbas gali niekais paversti ekipos pastangas. Vartininkas – labai reikšminga figūra aikštelėje“,- sakė M.Armalis.

Mantas Armalis sulaukė savo sėkmės šiame sezone, kai turėjęs būti antruoju komandos vartininku „Mora IK“ klube tapo pirmuoju. Lietuvis pasinaudojo savo šansu ir jo iš rankų nebepaleido.

„Komandoje pirmuoju vartininku turėjo būti iš elito diviziono atėjęs mano kolega, tačiau gavęs šansą aš įrodžiau, jog nesu prastas. Visada žinojau, jog galiu būti geras vartininkas ir tai man pavyko šiame sezone, kuris tikrai buvo vienas geriausių mano karjeroje“,- sakė M.Armalis.

Vartininkas ne tik tapo pagrindiniu klubo vartų sargu, tačiau Švedijos antroje pagal pajėgumą lygoje „Allsvenskan“ tapo antru pagal atremtų metimų procentą – daugiau nei 92 procentai.

Lietuvis prasitarė, jog jį jau kalbino elito diviziono komandos, tačiau kol kas nieko konkretaus nesutarta.

Lietuvos rinktinės vartų sargas jau pripratęs prie geriausiojo titulo, kurį dažnai iškovoja būtent gindamas rinktinės garbę. Jaunimo komandose M.Armalis nuolat buvo pripažįstamas geriausiu komandos žaidėju. Dukart tapęs geriausiu turnyro vartininku, kartą geriausiu komandos žaidėju, su U-20 rinktine 2012 metų pasaulio jaunimo čempionato II diviziono A grupėje iškovojęs sidabro medalį, vartininkas apdovanojimo tikisi ir artėjančiame pasaulio ledo ritulio čempionate Vilniuje balandžio 20-26 dienomis.

„Komanda bus nebloga ir turinti patirties. Tad galime su ja nuveikti nemažai ir iškovoti apdovanojimus. Tam reikės rimto darbo ir sėkmės“,- sakė Lietuvos rinktinės vartų sargas.

Beje, įspūdingų duomenų vartininkas gatvėje nuolat sulaukia merginų dėmesio. Ir neveltui. Jauną ledo ritulininką pastebėjo ir „Versace“ mados namų atstovai, nuolat kviečiantys ledo ritulininką ant podiumo Milano mados savaitėse.

„Kai dirbau drabužių parduotuvėje ir dar negalėjau pragyventi iš ledo ritulio, mano bosas tarstelėjo, jog galėčiau ne tik dirbti parduotuvėje, bet ir pats demonstruoti drabužius. Pabandęs savo jėgas atrankoje atsidūriau „Versace“ mados namų akiratyje ir teko pasivaikščioti podiumu“,- dar vieną savo karjeros etapą prisiminė M.Armalis.

Ledo ritulininkas yra vos 21 vienerių metų amžiaus. Specialistai teigia, jog vartininkų branda prasideda sulaukus 25-erių, tad lietuviui karjeros aukštumos dar prieš akis. Nors vartininkas jau dabar yra vienas geriausių visų laikų ledo ritulio vartininkų Lietuvos istorijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.