EUROLYGA 2023

Gegužę vilniečiai kviečiami pakilti nuo sofų

Šį sekmadienį iškylų dviračiais mėgėjai pradeda vasaros sezoną – vyks pirmasis dviračių žygis šiais metais. O miesto centre prasideda „Sveiko miesto“ renginiai.

Iki rugpjūčio mėnesio dviratininkų susibūrimų Verkių regioniniame parke iš viso bus septyni. Planuojama, kad dviratininkai rinksis 1–2 kartus per mėnesį.
Iki rugpjūčio mėnesio dviratininkų susibūrimų Verkių regioniniame parke iš viso bus septyni. Planuojama, kad dviratininkai rinksis 1–2 kartus per mėnesį.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

May 3, 2014, 3:27 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 8:55 AM

Dviratininkai apvažiuos gražiausias Verkių regioninio parko apylinkių vietas ir susipažins su reikšmingiausiomis kultūros vertybėmis.

Iki rugpjūčio mėnesio tokių dviratininkų susibūrimų Verkių parke iš viso bus septyni. Dviratininkai rinksis 1–2 kartus per mėnesį, rašo dienraščio „Lietuvos rytas“ priedas „Sostinė“. 

Šį sekmadienį dviratininkai 14 val. susitiks prie Verkių parko direkcijos (Žaliųjų Ežerų g. 53). Norint keliauti savo dviračiu, teks sumokėti 5 litų mokestį.

Tiems, kurie jo neturi arba neturi galimybės su juo atvažiuoti iki Verkių, siūloma išeitis – nuomotis dviratį už 10 litų.

Nuomos punkte yra bent dvidešimt tvarkingų dviračių, kurie, anot organizatorių, pritaikyti žygiams.

Planuojama, kad Verkiuose susirinks apie 20 žygio dalyvių. Apžiūrėję Verkių dvarą, jie pajudės link Žaliųjų ežerų. Dviratininkai taip pat apvažiuos Balsio ežerą ir grįš atgal.

Gražiausiose vietose dviratininkai stabtelės paiškylauti ir pasimėgauti gamtos malonumais. 20 kilometrų maršrutą su poilsio pertraukėlėmis ir sustojimais tikimasi įveikti per tris–keturias valandas.

„Vieniems sparta per didelė, kitiems – per maža. Į žygį renkasi skirtingos patirties ir fizinių galimybių žmonės, todėl visuomet svarbiausia rasti aukso viduriuką“, – sakė žygio gidė Simona Vinciūnaitė.

Bene svarbiausia žygio detalė – oro sąlygos.

Sinoptikai prognozuoja, kad sekmadienį lietaus tikimybė Vilniuje nedidelė, tačiau diena turėtų būti apniukusi. Vis dėlto gidė nemano, kad orai gali sujaukti dviratininkų planus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.