EUROLYGA 2023

Siekti pergalių atletams padeda ir dietos

Kauno sporto salėse prakaitą liejantys kultūrizmo ir kūno rengybos (fitneso) meistrai vis dažniau įvertinami tarptautiniu lygmeniu. Ant apdovanojimų pakylos užkopti pavyksta net jauniems sportininkams, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

2014-05-12 19:19, atnaujinta 2018-02-14 00:55

Praėjusį savaitgalį Estijos sostinėje Taline vykusiame Europos mėgėjų WFF-WBBF kūno rengybos ir kultūrizmo čempionate treniruotus kūnus rodė per 300 sportininkų iš daugybės Senojo žemyno valstybių. Iš Lietuvos į varžybas vyko 21 sportininkas, tarp jų buvo 7 kauniečiai.

Fortūna trenerio Vytauto Mikuckio treniruojamiems mūsų miesto kultūristams Taline šypsojosi itin plačiai – jie grįžo su 11 medalių: 5 aukso, 5 sidabro ir 1 bronzos.

Medalių galėjo būti daugiau

„Pergalių ir prizinių vietų galėjome į Kauną parvežti dar daugiau, tačiau dalis sportininkų, ypač jaunųjų, į čempionatą nevažiavo, nes visas kelionės ir varžybų išlaidas reikėjo padengti patiems. Ne visų vaikų tėvai tam gali skirti pinigų“, – apgailestavo treneris V.Mikuckis.

Net du medalius pelnė penkiolikametė kaunietė Arina Ponomariova. Ji tapo moterų jaunių jėgos sportinio fitneso varžybų nugalėtoja ir pasipuošė aukso medaliu. Modelių fitneso moterų jaunių rungtyje A.Ponomariova liko antra.

Jėgos sportinio fitneso suaugusiųjų vyrų varžybose auksą laimėjo Marijus Širvaitis, moterų – Sandra Kubiliūnaitė. Jaunimo rungtyje tokia sėkmė lydėjo Deividą Kanį.

Dailios linijos kelia pavydą

Čempionate puikiai pasirodė ir viena perspektyvių kūno rengybos atstovių laikoma Lietuvos sporto universiteto trečiakursė, būsimoji kineziterapeutė Agnė Šukaitytė.

Dailias kūno linijas turinti 21 metų mergina tapo moterų modelių fitneso suaugusiųjų varžybų nugalėtoja. Kaunietė tikino, jog ši pergalė įkvėpė ją rimtesnėms kovoms ir dar intensyvesnėms treniruotėms.

Šia sporto šaka A.Šukaitytė užsiima dar tik dvejus metus, tačiau jos rezultatai ir ištobulinta figūra kelia kitų sportininkių pavydą.

Pernai Slovakijoje vykusiame Europos čempionate puikiai treniruotą kūną pademonstravusi Agnė tapo jaunių modelių fitneso čempione.

Sužibėjo pirmosiose kovose

Rygoje savaitgalį vykusiose tarptautinėse „Baltic Match 2014“ varžybose sužibėjo kaunietis šokių ir asmeninis treneris Tomas Uroška.

Pirmą kartą kultūrizmo varžybose dalyvavęs 29 metų vyras pelnė pirmąją vietą ir į namus grįžo su nugalėtojo taure.

Tris mėnesius intensyviai šioms varžyboms rengęsis kaunietis iš visų dalyvių atrodė vyriškiausiai. Puikiai ištreniruotas jo kūnas teisėjams nesukėlė abejonių.

Rengiantis varžyboms T.Uroškai teko klausyti trenerio Rinaldo Česnaičio nurodymų, kasdien plušėti sporto salėje ir laikytis specialios sportininkų dietos. Dvi dienas prieš varžybas, kaip ir kiti sportininkai, Tomas negėrė vandens. Tokiu būdu iš organizmo pašalinami skysčiai ir išryškėja kūno reljefas.

„Dienos prieš varžybas buvo nelengvos, tačiau jas ištvėręs ir pelnęs pergalę jau galvoju apie kitus čempionatus“, – sakė nuo vaikystės šokantis ir pusantrų metų asmeniniu sporto treneriu dirbantis T.Uroška.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.