EUROLYGA 2023

Burlenčių ir jėgos aitvarų varžybose – dalyvių rekordas

Kaitinant vasariškam karščiui penktadienį Klaipėdos rajone, Svencelėje, prasidėjusiame tarptautiniame „DFDS Seaways Baltic Cup“ ir „Formula Windsurfing European Cup“ varžybų Lietuvos etape savo jėgas išbandyti drįso rekordinis dalyvių skaičius – 77 burlentininkai ir 12 jėgos aitvarų sportininkų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 23, 2014, 7:44 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 2:20 PM

„Tai – svarbiausios buriuotojų varžybos Lietuvoje, kurių metu uždirbti taškai skaičiuojami tarpautiniame reitinge”, - sakė varžybų teisėjas Robertas Gradauskas. „Tokia dalyvių gausa labai džiaugiamės. Būna taip, kad į tarptautines varžybas užsienio šalyse susirenka vos 15 dalyvių, o pas mus šiandien – beveik šimtas”.

Vienuoliktą kartą Lietuvoje rengiamos varžybos sutraukė ne tik šalies sportininkus, bet ir svečius iš Latvijos, Estijos, Lenkijos bei Rusijos. Sportininkai rungiasi keturiose klasėse: burlentininkai - „Formula“, „Raceboard“, „Techno293“, o jėgos aitvarų sportininkams numatyta olimpinė distancija „IKA-Formula Kite“.

Tarp įvairaus amžiaus dalyvių galima išvysti ir žinomų sportininkų. Tai – aukštą vietą tarptautiniame reitinge užimantis latvis buriuotojas Janis Preiss, neseniai pasaulio jėgos aitvarų čempionate dalyvavęs ir ketvirtąją vietą užėmęs lietuvis jėgos aitvarų sportininkas Viktoras Šeputa, bei kiti.

Pirmąją rungtynių dieną apsunkino besikeičiantis 7-14 m/s vėjas. „Varžybos vyksta pakankamai toli nuo kranto, todėl taip greitai negalime pasikeisti burių ir kartais pakilęs vėjas gali pridaryti rimtų problemų”, - sakė geriausiai iš lietuvių „Formula“ klasėje pasirodęs Gediminas Gresevičius.

Pirmosios dienos metu traumų buvo išvengta, tačiau neatlaikius technikai keliems sportininkams prireikė pagalbos grįžti į krantą. Šiuo metu tarp burlentininkų pirmauja lenkas Filip Korczycki, o tarp jėgos aitvarų sportininkų į priekį užtikrintai išsiveržęs Viktoras Šeputa.

Tarptautines „DFDS Seaways Baltic Cup“ ir „Formula Windsurfing European Cup“ varžybas Lietuvoje organizuoja VšĮ „Ekstremalus sportas”.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.