EUROLYGA 2023

Koloradų nusiaubtą areną Donecke žada sutvarkyti per 3 mėnesius

Donecke vykstantys karo veiksmai atsiliepė ir sporto objektams – mieste siautėjantys teroristai antradienį nusiaubė „Družba“ areną, kurioje rungtyniauja „Donbass“ ledo ritulio klubas, šiemet kovojęs Žemyninės ledo ritulio lygos (KHL) finale.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 27, 2014, 4:19 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 11:31 AM

Kaip praneša ostro.org, maždaug 10 ginkluotų asmenų antradienį vėlai vakare įsiveržė į ledo rūmų teritoriją, sumušė apsaugą ir išnešė daug vertingų daiktų – aparatūrą, televizorius, seifus. Jie taip pat sunaikino serverius, kuriuose saugomi vaizdo kamerų įrašai ir pasitraukdami padegė rūmus.

„Donbass“ klubo prezidentas Borisas Kolesnikovas trečiadienį pažadėjo, kad per tris mėnesius ledo rūmai bus atstatyti.

„Šiandien 18 val. inžinieriai, architektai ir statybininkai baigs pastato apžiūrą. Klubas turi jėgų ir galimybių, kad per 90 dienų dirbant visą parą atstatytume areną. Jaunieji ledo ritulininkai ir čiuožėjai galės pradėti treniruotis rugsėjo 1 dieną“, - sakė verslininkas.

Neabejojama, kad arenos padegimas buvo kerštas jam už Ukrainos valdžios palaikymą ir kritiką vadinamosios Donecko liaudies respublikos veikėjams.

„Kaip ir sakiau prieš keletą dienų, Donecko liaudies respublika – tai Somalio piratų gauja, kuriai ateityje nėra vietos Donbase. Neabejoju, kad šiai nusikaltėlių struktūrai ateis galas, liko visai nedaug, kad Donbaso gyventojai galutinai suprastų, kas stovi už šių muilinų pareiškimų“, - kalbėjo B.Kolesnikovas.

Turtingiausiam Ukrainos žmogui Rinatui Achmetovui priklausančio „Šachtar“ futbolo klubo atstovai pranešė, kad laikinai stabdoma veikla stadione „Donbass arena“ - nedirbs kavinės, parduotuvės, sporto centrai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.