EUROLYGA 2023

Išpuoselėti kauniečių kūnai buvo įvertinti 8 medaliais

Kauno kultūrizmo ir kūno rengybos (fitneso) meistrai dažnai įvertinami tarptautinėse varžybose. Iš pasaulio mėgėjų čempionato Slovakijoje kauniečiai grįžo su 8 medaliais ir svarbia taure.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė („Lietuvos rytas“)

Oct 31, 2014, 5:00 AM, atnaujinta Jan 24, 2018, 1:18 AM

Kupele Brusno neseniai vykusiame Pasaulio mėgėjų WFF-WBBF kūno rengybos ir kultūrizmo čempionate treniruotus kūnus rodė per 300 sportininkų iš daugiau kaip 30 valstybių.

Lietuvos rinktinę sudarė kauniečio trenerio Vytauto Mikuckio auklėtiniai. Fortūna Slovakijoje jiems šypsojosi itin plačiai – sportininkai grįžo su 6 aukso, 1 sidabro ir 1 bronzos medaliu.

Įvertino išpuoselėtą kūną

Slovakijoje didžiausia sėkmė lydėjo 22 metų Lietuvos sporto universiteto studentę Agnę Šukaitytę, kuri ne tik tapo pasaulio moterų fitneso čempione ūgio iki 169 centimetrų kategorijoje ir pasipuošė aukso medaliu.

Kaunietę varžybų teisėjai pripažino labiausiai išpuoselėto kūno savininke – ji nugalėjo absoliučioje įskaitoje ir pelnė pagrindinę renginio taurę.

Tos pačios aukštosios mokyklos studentė 24 metų Airė Anužytė pasaulio moterų fitneso čempionės titulą ir aukso medalį pelnė per 172 cm ūgio kategorijoje.

Šioje ūgio kategorijoje antroji vieta ir sidabro medalis taip pat atiteko sportininkei iš Kauno – 29 metų Karolinai Reingardaitei.

Į Slovakiją vyko tik geriausi

Dvidešimtmetė Žydrūnė Jankauskaitė ūgio iki 164 centimetrų kategorijoje tarp suaugusiųjų liko trečia ir tenkinosi bronza, tačiau merginai pasisekė jaunimo grupėje, kur ji laimėjo pirmąją vietą ir aukso medalį.

Itin perspektyvia jaunąja sportininke vadinama penkiolikametė moksleivė Arina Ponomariova varžybose iki 169 centimetrų ūgio tapo jaunių nugalėtoja. Suaugusiųjų modelių rungtyje A.Ponomariovai pavyko iškovoti antrąją vietą.

Sėkmingai pasirodė ir 23 metų sportininkas Gytis Neverauskas. Jis tapo vyrų modelių fitneso čempionu iki 180 centimetrų ūgio kategorijoje.

„Vien prizinėmis vietomis mūsų rinktinė džiaugiasi todėl, kad į Pasaulio čempionatą vyko tik labiausiai pasirengę sportininkai.

Ekipa galėjo būti ir didesnė, galbūt ir kitiems sportininkams būtų pavykę iškovoti aukštų vietų, tačiau buvo atrinkti darbščiausi, nuosekliai siekiantys tikslo ir turintys geriausius duomenis. Tai pasitvirtino: visi, kurie dalyvavo varžybose, užkopė ant prizininkų pakylos“, – tvirtino V.Mikuckis.

Naujų pergalių sieks Kaune

Dar kartą įrodyti, kad sporto salėje pluša ne be reikalo, kauniečiai fitneso meistrai galės šių metų lapkričio 29 dieną vykstančiose WFF – WBBF pasaulio taurės varžybose "Kaunas 2014“.

„Į renginį, kuris vyks Sporto halėje, pakvietėme geriausius kūno rengybos sportininkus iš Lietuvos ir pasaulio. Varžybose dalyvaus vaikai nuo 8 metų, suaugusieji, neįgalieji ir fitneso veteranai. Šiose varžybose suteiksime galimybę dalyvauti gerokai didesniam būriui sportininkų nei Slovakijoje“, – kalbėjo V.Mikuckis.

Sportininkai varžysis vyrų ir moterų modelių fitneso, klasikinio fitneso, figūros, atletinio fitneso, superatletinio fitneso kategorijose. Vyks ir mišrių porų varžybos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.