EUROLYGA 2023

Liepkalnyje sportininkai parodys, ką sugeba ant snieglenčių

Ekstremalaus žiemos sporto gerbėjų šį savaitgalį laukiama ant Liepkalnio. Sekmadienį čia vyks populiarios akrobatinio nusileidimo (slopestyle) snieglenčių varžybos „Red Bull Risk ir Slysk“.

Po rekonstrukcijos Liepkalnis šį sezoną tapo labai patrauklus žiemos sporto ir pramogų mėgėjams.<br>T.Bauro nuotr.
Po rekonstrukcijos Liepkalnis šį sezoną tapo labai patrauklus žiemos sporto ir pramogų mėgėjams.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė („Lietuvos rytas“)

Jan 31, 2015, 5:00 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 1:10 PM

Lietuvoje pirmą kartą vyks toks renginys. Per varžybas bus ridenami du žmogaus dydžio kauliukai, kurie ir paskirs užduotis dalyviams.

Atrankos etape vienu važiavimu snieglentininkai privalės įveikti tris skirtingas figūras.

Į antrąjį etapą pateks 32 snieglentininkai.

Trečiajame etape 16-ai geriausiųjų galios tos pačios taisyklės, vėliau dalyvių liks 8, o į finalą pateks tik keturi geriausi snieglentininkai.

Dalyvius vertins trys teisėjai. Tai Tarptautinės snieglenčių organizacijos teisėjas Laurynas Juodeška, 2013-aisiais akrobatinio nusileidimo Lietuvos čempionu tapęs Jonas Kriščiūnas ir triskart Latvijos čempionas Valteris Uosniekas.

Ribos dalyvių skaičių

Šiose varžybose galės dalyvauti daugiausia 50 snieglentininkų. Renginio organizatoriai dalyvių skaičių riboja dėl laiko, nes varžybas norima baigti pavakarę.

Registracija vyks renginio dieną. „Nedarome registracijos internetu, nes tai nėra tikslinga. Būna, žmonės užsiregistruoja, bet neateina, arba šeštadienį dalyvauja vakarėlyje ir sekmadienį jau neatsikelia, todėl registruosime renginio dieną.

Nesinori varžybų užtęsti, norisi baigti su šviesa. Be to, tikimės, kad ribojant dalyvių skaičių snieglentininkams bus suteikta geresnė galimybė parodyti save“, – sakė „Red Bull“ atstovė Viltė Žukauskaitė.

Užsieniečiai nesivaržys

Dalyviai nebus skirstomi į kategorijas pagal lytį, vaikinai ir merginos varžysis kartu. Be to, šiose varžybose dalyvaus tik Lietuvos snieglentininkai.

„Šį kartą neleisime dalyvauti užsieniečiams, nes jie, atvykę pas mus į snieglenčių varžybas, dažniausiai susižeria visus apdovanojimus. O mes norime palaikyti savus, kad pagrindinis prizas atitektų lietuviui.

Užsieniečiai turi geresnes sąlygas slidinėti. Mūsų Liepkalnis tik šiemet yra tokios kokybės, pernai net nebuvo į tai panašu. O latviai turi net tris kalnus, kur gali slidinėti. Sąlygų važiuoti treniruotis į Austriją ar Italiją taip pat nėra“, – aiškino V.Žukauskaitė.

Linksmins muzikantai

Varžybų metu bus uždaryta tik dalis snieglentėms skirtos trasos ant Liepkalnio kalno, todėl į žiemos pramogų centrą susirinkę vilniečiai galės stebėti ne tik snieglentininkų triukus, bet ir patys stoti ant slidžių ar snieglenčių.

Keltuvai ir trasos veiks kaip įprastai. Varžybų startą paskelbs dainininkas, grupės „Freaks on Floor“ vokalistas Justinas Jarutis.

„Justinas pats ne tik slidinėja snieglente, bet ir puikiai moka triukus, kuriuos atliks varžybų dalyviai. Tiesa, šį kartą jis varžybose nedalyvaus“, – sakė V.Žukauskaitė.

Renginio metu laukia ne tik sportinė, bet ir pramoginė programa.

Varžybų vedėjas J.Jarutis po apdovanojimų ceremonijos surengs pasirodymą, o viso renginio metu muziką leis geriausiu Lietuvos hiphopo muzikos didžėjumi pripažintas DJ Swix.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.