EUROLYGA 2023

Pasaulio dviračių treke – lietuvių sugrįžimas ir naujas vaizdas

Po dvejų metų pertraukos geriausios Lietuvos dviračių treko meistrės mins pedalus pasaulio čempionate. Vasario 18-22 d. Prancūzijoje mūsų šaliai atstovaus Simona Krupeckaitė, Gintarė Gaivenytė-Mikalajūnė, Aušrinė Trebaitė ir Edita Mazurevičiūtė.

Po motinystės atostogų sugrįžusi S.Krupeckaitė laukia pasaulio čempionato.<br>M.Kulbio nuotr.
Po motinystės atostogų sugrįžusi S.Krupeckaitė laukia pasaulio čempionato.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

cycling.lt

Feb 18, 2015, 12:30 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 8:36 PM

Vos dviejų taškų atrankoje pritrūko sprinteriui Vasilijui Lendeliui, kuris pateko į rezervinį sąrašą keirino rungtyje, bet iš aukščiau buvusių sportininkų niekas neatsisakė galimybės dalyvauti čempionate, tad lietuvis buvo priverstas likti namuose.

Didžiausios rinktinės viltys yra siejamos su S.Krupeckaite, kuri čempionate dalyvaus sprinto ir keirino rungtyse, – rašo cycling.lt

Sprinto rungčių treneris Dmitrijus Leopoldas apie medalius nebuvo linkęs kalbėti.

„Kiekvienam sportininkui svarbiausias startas yra olimpinės žaidynės. Svarbu pereiti atranką. Jei Simona bus penketuke, to visiškai užteks sugrįžimui ir tam, kad ji aukštai stovėtų atrankoje – apie medalius kol kas nekalbama“ – sakė D.Leopoldas.

Po motinystės atostogos į didįjį sportą grįžusi S.Krupeckaitė šiame čempionate dalyvaus sprinto ir keirino rungtyje.

„Esu gerai pasirengusi. Ketinimai – pasirodyti kuo geriau. Ir pamatyti, kaip varžovės atrodo, nes seniai nedalyvavau elito varžybose,“ – sakė S.Krupeckaitė.

Čempionate teisę turėjo dalyvauti ir dar viena lietuvė. Lietuvai po galutinės registracijos atiteko ir viena vieta į moterų taškų lenktynes, bet trenerio Antano Jakimavičiaus teigimu, Daivos Tušlaitės forma buvo prasta, o Editai Mazurevičiūtei nepalankus tvarkaraštis, todėl Lietuva šios vietos atsisakė.

Treneris A.Jakimavičius ir omniume dalyvausianti A.Trebaitė pasiruošimą pradėjo dar praėjusių metų gruodžio 28 d., kuomet nuvyko į aukštikalnes Kolumbijoje.

Kolumbija pasirinkta neatsitiktinai, čia vyko trečiasis ir lemiamas pasaulio dviračių treko taurės etapas. Lietuvė po prastų rezultatų pirmose taurės etapuose, Kolumbijoje reabilitavosi ir iškovojo 10-ą vietą, kurios užteko gauti bilietą ir į pasaulio čempionatą.

Idealų pasiruošimo grafiką grįžus į Lietuvą kiek komplikavo tiek trenerį tiek sportininkę į lovą paguldžiusi liga. Kelias dienas A.Trebaitė negalėjo treniruotis, dėl aukštos temperatūros.

Bet treneris A.Jakimavičius patvirtino, kad aukštikalnių efekto pikas suplanuotas kaip tik pasaulio čempionatui, tad bendrai pasiruošimą galima vertinti gerai.

Kalbant apie rezultatus treneris situaciją vertino realistiškai. „Aušrinei geras rezultatas būtų pakliūti į penkioliktuką. O Edita į pasaulio čempionatą važiuoja, todėl, kad pajustų startą tokio lygio varžybose“, – sakė A.Jakimavičius.

Pasaulio treko čempionatas startuoja trečiadienį, bet lietuvės savo pasirodymą pradės ketvirtadienį.

Dviračių gerbėjų laukia ne tik nuožmi geriausių Pasaulio dviratininkų kova, bet ir naujovė tiesioginėje varžybų transliacijoje.

Šių metų čempionate Pasaulinė dviračių sporto sąjunga (UCI) išmėgins kameras įtaisytas dviračių gale ir leis pažvelgti į treko varžybas visai kitu kampu.

Po to kai 2013 m. rugsėjį naujuoju UCI prezidentu tapo Brianas Cooksonas, britas stipriai palaikė įvairias dviračių sporto inovacijas.

Viena iš prioritetinių buvo pagerinti tiesioginę dviračių sporto transliaciją. Efektingus vaizdelius iš plento varžybų esame jau matę, bet techninės galimybės šio vaizdo perduoti tiesiogiai kol kas neleidžia.

Prieš kelis mėnesius Šveicarijoje, UCI treke buvo atlikti sėkmingi tiesioginės transliacijos nuo dviračio testai. Tad buvo nieko nelaukta ir nutarta šią techologiją išmėginti ir realiose varžybose. Pasak UCI prezidento jei ši naujovė pasiteisins, ji bus naudojama visuose treko varžybose.

„UCI siekia dviračių sportą pritraukti arčiau fanų. Ši nauja technologija labai svarbi treko varžyboms ir žinoma visam dviračių sportui“, – sakė B.Cooksonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.