EUROLYGA 2023

Lietuvos boksininkai įklimpo: Europos žaidynių durys uždarytos

Londono olimpinis prizininkas Evaldas Petrauskas ir Eimantas Stanionis negalės varžytis penktadienį Baku prasidedančiose Europos žaidynėse dėl įsipareigojimų profesionaliai bokso lygai.  Tai penktadienį lrytas.lt patvirtino Lietuvos bokso rinktinės treneris Stanislavas Mižigurskis.

Dėl susiliejusių komercinės lygos kovų grafiko E.Petrauskas negalės varžytis Europos žaidynėse Baku.<br>Organizatorių nuotr.
Dėl susiliejusių komercinės lygos kovų grafiko E.Petrauskas negalės varžytis Europos žaidynėse Baku.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus specialiai Lrytas.lt iš Baku (Azerbaidžanas)

Jun 12, 2015, 3:33 PM, atnaujinta Nov 22, 2017, 9:35 PM

E.Petrauskas sekmadienį atkeliaus į Baku, ten treniruosis, bet į Europos žaidynių ringą nelips.

23 metų boksininkas, o taip pat 20-metis E.Stanionis priklauso Tarptautinei bokso asociacijos (AIBA) įkurtai profesionalų lygai APB.

Į šios lygos varžybas kviečiami po aštuonis geriausius kiekvienos bokso svorio kategorijos sportininkus, lietuviams yra pagrindinis pajamų šaltinis.

Be to, per APB iškovoti olimpinius kelialapius yra daugiau galimybių nei per Europos ar pasaulio pirmenybes.

Iš pradžių buvo planuota, kad APB kovose lietuviai pasirodys birželio 5-6 dienomis, bet paskui datos buvo perkeltos ir supainiotos su Europos žaidynėmis.

E.Stanionis birželio 19 dieną turi kovoti Maskvoje ir į Baku nevyks.

E.Petrauskas tiesiai iš Azerbaidžano iškeliaus į APB varžybas. Jos turėtų vykti birželio 27 dieną Italijoje.

„Kaip kokios mergaitės laukiame žinių. Reikia laikytis svorio, būti pasirengus, bet niekas tiksliai nepasako kur ir kada reikės kautis,“ – sakė Lietuvos bokso rinktinės treneris Stanislavas Mižigurskis. – Iš esmės lyg ir leidžiama kovoti ir ten, ir ten, bet taisyklės taip pat byloja, kad tarp APB kovų, kuriose kovojama iki aštuonių raundų, turi būti bent 20 dienų pertrauka.“

Bokso rinktinėje Europos žaidynėse liko keturi boksininkai: Tadas Tamašauskas, Edgaras Skurdelis, Mantas Valavičius ir Tomas Pivorunas.

Dėl ligos Europos žaidynėse negalės startuoti ir imtynininkas Valdemaras Venckaitis.

2007 metų pasaulio ir Europos bronzos laimėtojas vylėsi, kad spės išsigydyti ūmų uždegimą ir jis galės varžytis Baku su savo broliu Edgaru Venckaičiu ir kitais keturiais Lietuvos graikų-romėnų imtynininkais.

Tačiau galiausiai V.Venckaitis buvo priverstas likti namie.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.