EUROLYGA 2023

Lietuviai pasaulio pankrationo čempionate: auksas ir bronza

Lietuvos sportininkai 2015 metų pasaulio pankrationo čempionate Antalijoje (Turkija) iškovojo du apdovanojimus. Tomas Pakutinskas tapo svorio kategorijos virš 100 kg čempionu, o Valdemaras Kulda svorio kategorijoje iki 84 kg užėmė trečiąją vietą.

Tomas Pakutinskas tapo svorio kategorijos virš 100 kg čempionu
Tomas Pakutinskas tapo svorio kategorijos virš 100 kg čempionu
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

Oct 20, 2015, 11:30 AM, atnaujinta Oct 9, 2017, 12:03 AM

Abu pasaulio čempionato prizininkai sportuoja Vilniaus klube „Rings“, juos treniruoja Tadeušas Cholodinskis.

110 kg sveriantis T. Pakutinskas pakeliui į čempiono titulą įveikė 8 varžovus, o finale nepaliko vilčių 136 kg sveriančiam sportininkui iš Ukrainos.

„Finalas buvo įspūdingo grožio, ukrainietis jau buvo įsitikinęs savo pergale, kai mūsų sportininkas labai technišku imtynių veiksmu permetė galingai atrodantį varžovą ir privertė pasiduoti smaugimo veiksmu, – pasakojo Lietuvos pankrationo federacijos prezidentas Muradas Mirzojancas. – T. Pakutinskas taip tiesiog nušluodavo visus savo priešininkus.“

V. Kuldos pergalingą žygį pusfinalyje nutraukė vėliau čempionu tapęs sportininkas iš Rusijos.

„Sportininkų pasirodymu, be abejo, džiaugiuosi. Taip pat labai smagu, kad radome rėmėją „Acme group“, kuris padėjo mūsų komandai po 6 metų pertraukos išvykti į pasaulio čempionatą (2009 metais dalyvavo Sergejus Grečicho). Pankrationas – senas kovos menas, šios sporto šakos varžybos vykdavo dar Antikos olimpinėse žaidynėse.

Didžiuojamės, kad tęsiame šias tradicijas ir turime tokių puikių sportininkų Lietuvoje. Visiems čempionate padarėme didelį įspūdį ir užsitarnavome pagarbą tarptautinėje arenoje. Įrodėme, kad kovos menuose turime elitinių sportininkų“, – po pasaulio čempionato sakė mūsų delegacijos vadovas.

Antalijoje jėgas išbandė 300 pankrationo meistrų iš 20 valstybių. Komandinėje įskaitoje Lietuva užėmė 5-ąją vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.