EUROLYGA 2023

Lietuvos boksininką Eimantą Stanionį seka dopingo kontrolieriai

Lietuvos boksininkai Eimantas Stanionis ir Evaldas Petrauskas pradėjo paskutines treniruočių stovyklas prieš svarbiausią šių metų startą – Rio de Žaneiro olimpiadą.

E.Stanionis (nuotr.)<br>LBF nuotr.
E.Stanionis (nuotr.)<br>LBF nuotr.
E.Stanionis ir E.Petrauskas (nuotr.) intensyviai rengiasi Rio de Žaneiro žaidynėms.
E.Stanionis ir E.Petrauskas (nuotr.) intensyviai rengiasi Rio de Žaneiro žaidynėms.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lietuvos rytas“

2016-07-21 07:55, atnaujinta 2017-05-18 07:13

Europos čempionas E.Stanionis, kuriam olimpiados metu, rugpjūčio 17-ąją, sukaks 22 metai, su treneriu Vidu Bružu rengė dvylikos dienų stovyklą Anglijoje.

Trumpam užsukę į Lietuvą, boksininkas su treneriu išvyko į devynių dienų treniruočių stovyklą Rusijos mieste Sočyje.

„Lietuvoje trūksta sparingo partnerių, todėl turime vykti į bokso tradicijomis garsėjančias šalis, nes ten daug aukšto lygio boksininkų.

Treniruočių stovykloje Šefilde Eimantas turėjo šešias treniruočių pobūdžio kovas su Anglijos ir Bulgarijos rinktinių boksininkais, Sočyje numatytos keturios kovos su Rusijos ir Baltarusijos rinktinių atstovais. Varžybų patirtis treniruočių kovose su skirtingo stiliaus boksininkais labai svarbi, ji pravers per olimpiadą“, – sakė V.Bružas.

E.Stanionis nekantriai laukia debiuto olimpinėse žaidynėse.

„Šis sezonas įtemptas ir varginantis, bet liko vienintelis ir svarbiausias startas – olimpinės žaidynės. Todėl per treniruotes negailiu jėgų ir atiduodu viską, kad po to nereikėtų gailėtis, jog ko nors nepadariau.

Kasdien vyksta po dvi treniruotes, rutiną paįvairina kovos. Po stovyklos Sočyje kelioms dienoms grįšime į Lietuvą, bus mažinamas treniruočių krūvis. Siekiame, kad geriausia sportinė forma būtų pasiekta olimpiadoje“, – kalbėjo E.Stanionis, į Rio de Žaneirą išvyksiantis liepos 30 d.

Prie svorio kategorijos iki 69 kg favoritų priskiriamas E.Stanionis sulaukė didesnio antidopingo pareigūnų dėmesio.

„Iki tol mane buvo tikrinę tik po pergalių Europos čempionate ir olimpiniame atrankos turnyre. Dabar per dvi dienas tikrino net du kartus – išvykstant iš stovyklos Anglijoje prikėlė 6 valandą ryto ir vos po paros vėl 6 valandą ryto, tikrino jau grįžus į Lietuvą. Nors tai trukdo išsimiegoti, puikiai suprantu pareigūnų darbą ir jokių problemų dėl tikrinimų nekyla. Labai palaikau kovą su dopingu, nes olimpiadoje turi kovoti tik švarūs sportininkai“, – įsitikinęs Lietuvos boksininkas.

Tuo metu 2012-ųjų Londono žaidynių bronzinis prizininkas 24 metų E.Petrauskas (kategorija iki 64 kg) nuo liepos 11 d. treniruojasi Italijoje, iš kur liepos 28-ąją skris į Rio de Žaneirą.

Olimpiadoje, atsižvelgiant į burtus, pirma E.Stanionio kova vyks rugpjūčio 7 arba 8 dieną. E.Petrauskas žaidynes pradės rugpjūčio 10 arba 11 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.