EUROLYGA 2023

Lietuvos golfo žaidėjai žengia į Europą

Šiomis dienomis Šveicarijoje vykstančiame Europos jaunimo komandiniame golfo čempionate kartu su 112 žaidėjų pirmąkart varžosi ir trys Lietuvos atstovai.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-07-23 05:00, atnaujinta 2017-05-18 01:20

Lietuvos komandos kapitonas vilnietis Arūnas Starkus šias varžybas vertina kaip puikią galimybę lietuviams pasirodyti Europos golfo scenoje.

„Jaunimo kategorijoje tai labai rimtos varžybos, už jas svarbesnis tik pasaulio čempionatas.

Į jas patekti itin sunku, todėl čia susirenka labai stiprūs žaidėjai.

Mūsų komanda šiame čempionate dalyvauja pirmą kartą, tad turime puikią progą parodyti Europai, kad ir mūsų šalyje sparčiai populiarėja golfas. Galbūt tai paskatins daugiau užsienio šalių dalyvių atvykti ir į Lietuvoje rengiamus turnyrus“, – vylėsi A.Starkus.

Į čempionatą, kuriame varžosi žaidėjai iki 16 metų, išvyko praėjusį savaitgalį Lietuvos tarptautiniame vaikų ir jaunimo čempionate mergaičių iki 12 m. grupėje pirmąją vietą iškovojusi Gabriela Maculevič, Škotijoje vykusiame atvirajame jaunimo golfo čempionate dalyvavę Vilius Belousovas ir Gilė Bitė Starkutė.

Visi šie žaidėjai yra Europos centro golfo klubo nariai.

„Į čempionatą susirinko labai rimti žaidėjai, bus sunku juos nugalėti, bet dėsiu daug pastangų. Dar niekada nesu mačiusi tokio gražaus aikštyno, stengsiuosi mėgautis golfo žaidimu ir pagerinti asmeninį rekordą“, – sakė G.Maculevič.

Penkiolikametė G.B.Starkutė teigė, kad jos tikslas Europos jaunimo komandiniame golfo čempionate – nugalėti kaimyninių šalių atstovus.

„Labai smagu dalyvauti tokio aukšto lygio čempionate. Manau, kad žaidėjai čia bus labai stiprūs, tačiau tikrai stengsiuosi įveikti artimiausius mūsų kaimynus – Latvijos ir Lenkijos atstovus.

Aikštynas, kuriame vyksta čempionatas, yra nuostabaus grožio: matyti ežeras ir kalnai.

Be to, jo kokybė puiki – tiesiog malonumas žaisti“, – žurnalistus tikino G.B.Starkutė.

Komandos kapitonas A.Starkus įsitikinęs, kad dalyvavimas šiame čempionate vaikams duos daug naudos: jie ne tik turės galimybę pasivaržyti su stipriausiais Europoje jaunaisiais žaidėjais, įvertinti savo meistriškumo lygį, bet ir iš konkurentų pasimokyti žaidimo strategijos ir taktikos.

„Dalyvaudami tokiose varžybose vaikai skatinami pasitempti. Be to, jie mato, kokia golfo kultūra vyrauja kitose Europos šalyse, kokie keliami reikalavimai žaidėjų aprangai ir elgesiui. Taip jie išmoksta ne tik golfo subtilybių, bet ir tinkamo etiketo“, – sakė A.Starkus.

Kalbėdamas apie stipriausius čempionato varžovus jis išskyrė Švedijos, Prancūzijos, Italijos, Anglijos, Danijos, Vokietijos ir Ispanijos komandas.

„Pernai komandines varžybas laimėjo prancūzai, užpernai – vokiečiai, 2013-aisiais – Anglijos komanda, todėl šių metų baigtį labai sunku prognozuoti“, – teigė lietuvių komandos kapitonas. („Sostinė“)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: impact Investments and nlocking Growth