EUROLYGA 2023

„LTeam“ olimpinis žiemos festivalis 2017 ruošiasi pritraukti 6 tūkst. žmonių

Lietuvoje didžiausia žiemos sporto šventė – ketvirtą kartą Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) organizuojamas „LTeam“ olimpinis žiemos festivalis 2017 – vasario 4 d. Druskininkuose tikisi sulaukti rekordinio dalyvių skaičiaus. Renginys organizuojamas su tikslu sukurti galimybę žmonėms per vieną dieną išbandyti kuo daugiau sporto šakų, iš kurių kiekvienas dalyvis turėtų progą sau pasirinkti vieną ar kelias sporto šakas savo aktyviam laisvalaikiui ar netgi sportinei karjerai.

2016 m. „LTeam“ olimpinio žiemos festivalio akimirkos<br>A.Pliadžio nuotr.
2016 m. „LTeam“ olimpinio žiemos festivalio akimirkos<br>A.Pliadžio nuotr.
2016 m. „LTeam“ olimpinio žiemos festivalio akimirkos<br>A.Pliadžio nuotr.
2016 m. „LTeam“ olimpinio žiemos festivalio akimirkos<br>A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 24, 2016, 11:15 AM, atnaujinta Apr 17, 2017, 5:54 AM

Tampa populiariausiu žiemos sporto renginiu

„Kiekvienais metais siekiame, kad kuo daugiau įvairaus amžiaus žmonių atvyktų susipažinti su sportinėmis veiklomis, o jų šių metų festivalis pasiūlys daugiau nei 20. Atitinkamai sukurta programa, kurioje sportines veiklas išbandyti galės tiek moksleiviai, tiek jų tėveliai, tiek jų seneliai. Mūsų organizacijai labai svarbu su įvairiomis sporto šakomis supažindinti kuo daugiau žmonių, kurie sveikos gyvensenos ir sportavimo įpročius perduotų iš kartos į kartą. Tokiu būdu siekiame kasmet didinti sportuojančios visuomenės dalį,“- sakė Daina Gudzinevičiūtė, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė.

Skirtingo amžiaus ir fizinio parengimo auditorijoms programoje rekomenduojami atitinkami užsiėmimai. Kiekvienas, atvykęs į festivalį, gaus festivalio dalyvio pasą, kuriame žymės savo sportinius pasiekimus, išbandytas sporto šakas. Tūkstančius suvenyrų planuojama išdalinti visiems, kurie aktyviai dalyvaus sportinėse veiklose. Tiesa, dalyvių skaičius kiekvienoje rungtyje yra ribotas, todėl organizatoriai labai ragina iš anksto internetu registruotis festivalio pasui bei į atskiras rungtis, kurioms numatyta atskira registracija.

Išskirtinis dėmesys – žiemos sportui

Tradiciškai festivalio metu prisistatys žiemos sporto federacijos, programoje numatyta daug sportinių veiklų, kurioms reikalingos atitinkamos žieminės oro sąlygos.

„Žiema Lietuvoje ne visada ateina pagal kalendorių, bet vasario mėnesį visgi tikimės sniego, kurio reikės, pavyzdžiui, sporto veikloms su slidėmis, tokioms kaip „Snaigės“ žygis arba Olimpinės mylios šliuožimas. Kitu atveju žiemos sporto rungtys bus atitinkamai pakeistos į tokias, kurios tinka orui be sniego, pavyzdžiui į šiaurietišką ėjimą su lazdomis, tačiau, iš esmės, veiklų skaičius festivalio programoje išliks toks pats bet kokiomis oro sąlygomis“, – pasakojo Vitalijus Vasiliauskas, Lietuvos olimpinio fondo direktorius.

Nepriklausomai nuo oro sąlygų „Snow arenoje“ bus įrengta ledo siena, skirta alpinizmo rungčiai „Ledo kirtis 2017“, kuri pernai susilaukė išskirtinio populiarumo.

Festivalio organizatoriai šiemet pakvies išbandyti dar vieną naujovę – biatlono iššūkį, kuriame bus apjungtas tiras (šaudymas) ir slidinėjimas treniruokliais „SkiErg“.

Be šių, žiemos sporto programoje bus ir Lietuvoje populiarėjantys kiti žiemos sportai: bavariškas akmenslydis, dailusis čiuožimas, greitasis čiuožimas, vyks ledo ritulio įgūdžių turnyras. Ledo ritulio stende kiekvienas galės pabandyti įmušti įvartį su ledo ritulio lazda.

Pagrindinė naujovė – „Winter Challenge“ trasos

Žiemos sporto festivalio naujiena – trijų lygių „Winter Challenge“ trasos.

FUN trasa bus skirta fiziškai stipriems, bet nebūtinai reguliariai sportuojantiems žmonėms, ieškantiems nuotykių ir norintiems išbandyti naujų sporto šakų.

„Žiūrovų“ trasa bus pati paprasčiausia ir trumpiausia – iki valandos trukmės, – joje savo jėgas išbandyti bus galima be registracijos bei nebūtina turėti savo sportinio inventoriaus. Dėl to ši trasa tinkama net ir vaikams bei senjorams.

PRO trasoje virs didžiausios aistros, nes čia susirungs sportininkai ir fiziškai stipriausi, intensyviai sportuojantys dalyviai.

„LTeam“ bendradarbiaus su sostinėje žinomo renginio „Vilnius Challenge“ organizatoriais, kurie rungtis minėtoms trasoms paruoš vadovaujantis aukščiausio lygio standartais.

Finalinės Lietuvos mokyklų žaidynių kovos

Visus metus įvairių sporto šakų komandos iš Lietuvos mokyklų varžėsi tarpusavyje, o Žiemos olimpiniame festivalyje susirungs finaluose bei bus apdovanoti. Šiemet naujiena, kad vyks ne tik žiemos, bet ir vasaros sporto šakų finalai, į kuriuos iš visos Lietuvos suvažiuos daugiau nei 600 moksleivių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.