EUROLYGA 2023

Pasaulio biatlono taurės etape – pirmi lietuvių taškai į Nacijų taurės taupyklę

Eštesunde (Švedija) prasidėjo 2016-2017 metų pasaulio biatlono taurės varžybos. Sekmadienį sportininkai varžėsi mišrių estafečių ir mišrių vienetų estafečių rungtyse. Abiejose dalyvavo ir Lietuvos atstovai.

Tomas Kaukėnas savo etape buvo 16-as.<br>D.Umbraso nuotr.
Tomas Kaukėnas savo etape buvo 16-as.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 27, 2016, 9:34 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 12:03 AM

Mišrių estafečių varžybose Lietuvos komanda (Diana Rasimovičiūtė, Natalija Kočergina, Tomas Kaukėnas ir Vytautas Strolia) užėmė 21 vietą. Už mūsiškių nugarų liko japonai, rumunai ir itin pajėgūs kanadiečiai.

Lietuviai suko 3 baudos ratus bei panaudojo 13 papildomų šovinių. Savo etape D.Rasimovičiūtė buvo 23-ia, N.Kočergina – 15-a, T.Kaukėnas – 16-as, o V.Strolia finišo nepasiekė, nes komanda atsiliko ratu.

Varžybose triumfavo Norvegijos ekipa (Marte Olsbu, Fanny Horn Birkeland, Ole Einaras Bjoerndalenas, Johannesas Thingnesas Boe), kurie 33,7 sek. aplenkė vokiečius. Abi komandos išvengė baudos ratų ir panaudojo vos po 6 papildomus šovinius.

Sprintą dėl trečios vietos laimėjo Dominikas Windischas, aplenkęs rusą Antoną Šipuliną, ir atnešęs prizinę vietą italams.

Mišrių vienetų estafečių rungtyje lietuvių porą Gabrielė Leščinskaitė ir Karolis Dombrovskis tarp 26 duetų buvo klasifikuoti 22-i. 3 baudos ratus „uždirbę“ ir 7 papildomus šovinius panaudoję mūsiškiai aplenkė korėjiečius, lenkus, rumunus bei slovakus.

Nugalėjo prancūzų duetas Marie Dorin Habert ir Martinas Fourcade (4 papildomi šoviniai), 16 sek. aplenkęs austrus Lisą Theresą Hauser ir Simoną Ederį (6 papildomi šoviniai) bei 25,2 sek. – vokiečius Fransizką Preuss ir Eriką Lesserį (5 papildomi šoviniai).

Pasibaigus dviems sezono varžyboms iš 22, kuriose skaičiuojami Nacijų taurės taškai, Lietuvos vyrų ir moterų komandos užima 22 vietas (105 tšk.). Patekimas į geriausiųjų 20-uką atvertų po penkis kelialapius į Pjongčango olimpines žaidynes, o 21-22 vietos – po du.

Pirmasis pasaulio taurės etapas prasitęs trečiadienį, kada moterys varžysis 15 km asmeninėse lenktynėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.