EUROLYGA 2023

Metų sporto citatos: Jono Valančiūno galva ir Šarūno Jasikevičiaus kiaušiniai

Visi karščiausi sporto įvykiai vyksta aikštėse ir stadionuose, tačiau puikiu jų tęsiniu gali tapti ir spaudos konferencijos, kuriose treneriai ar žaidėjai nevengia išlieti kritikos ir pastebėjimų teisėjams, sau ar kitiems. Lrytas.lt kviečiai prisiminti įsimintiniausias šių metų sporto citatas.

Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 31, 2016, 4:17 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:00 PM

1. Jonas Kazlauskas apie Jono Valančiūno žaidimą.

Buvęs Lietuvos krepšinio rinktinės treneris Jonas Kazlauskas, po skaudaus mūsiškių pralaimėjimo Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių ketvirtfinalyje australams, priminė Jonui Valančiūnui, kad pasikliauti vien talentu – ydinga. Šie trenerio kritikos žodžiai pasiekė ir JAV žiniasklaidą.

„Jonui nėra taip lengva ir paprasta. Jam skiriamas didžiulis dėmesys – ir krepšinio aikštėje, ir gyvenime. Jis išmoks, jis turi su tuo pats susitvarkyti, sumažinti dėmesį ir daugiau laiko skirti krepšiniui.

Jis yra labai talentingas ir šiai dienai jis viską yra gavęs talento dėka. Norėčiau, kad jis neužmirštų, jog jei visą laiką gyvensi vien tik talentu, tai viskas greitai gali pasibaigti.

Norėčiau, kad jis ateityje būtų pats geriausias žaidėjas ir kad tai būtų jo komanda. Aš jam to linkiu ir galvoju, kad viskas bus gerai“, – tada sakė treneris.

2. Jonas Valančiūnas apie savo žaidimą Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

J.Valančiūnas Rio žaidynėse tik priminė savo šešėlį ir blaškėsi aikštėje. Po turnyro jis sulaukė ne tik J.Kazlausko, bet ir JAV apžvalgininkų kritikos.

„Nežinau, nesusitvarkiau su galva. Gal perdegiau. Labai norėjau, bet nepadariau. Labai blogas turnyras man“, – pats savo žaidimą komentavo jis.

3. Šarūnas Jasikevičius apie žaidėjų kiaušinių trūkumą.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai labai sunkiai pradėjo Eurolygos turnyro kovas, kai per pirmus penkis turus laimėjo tik kartą. Po patirto pralaimėjimo Kaune Stambulo „Darussafaka“ komandai, žalgiriečių treneris Š.Jasikevičius galiausiai pratrūko.

„Jei sąžiningai – aš apstulbęs. Aš buvau žaidėjas, turėjau ilgą karjerą ir visada po mačų analizuodavau savo žaidimą. Tai va – per savo 19 metų karjerą nemačiau nė karto, kad komanda darytų viską atvirkščiai, nei suplanuota. Žaidėjams trūksta užsivedimo, trūksta kiaušinių“, – tada pralaimėjimą komentavo jis.

4. Save debilu išvadinęs Vaidas Pauliukėnas. 

„Šiaulių“ krepšinio klubas sezoną pradėjo labai sunkiai – iš komandos traukėsi rėmėjai, varžovai Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) buvo negailestingi ir talžė šiauliečius. Po pralaimėjimo 45:98 Kauno „Žalgiriui“ pratrūko ekipos treneris Vaidas Pauliukėnas, išvadinęs save debilu.

„Nežinau, gal aš debilas esu. Aš jų klausiau, ar bloga mano anglų kalba. Bet jie tyli ir sako, kad viskas gerai. Per kiekvieną minutės pertraukėlę pasakau, ką daryti puolime, ir jie daro priešingai, – pakeltu tonu kalbėjo V.Pauliukėnas. – Ir ne tik puolime. Gynyboje, visur.

Arba jie manęs nesupranta, arba aš esu durnas, arba jie durni. Bet viskas prasideda nuo treniruočių. Jeigu turi vieną rakštį komandoje, kuri visur kliūva, jeigu vienas nesportuoja, tai tada ir kitas galvoja: „Gal ir man reikia pasisaugoti?“ Va taip ir žaidžiame.

Esame jauni, bet to jaunumo nesimato, tiesiog sutrikimas. Išeina visi balti ir grįžta šaltomis rankomis. Kaip jie gali žaisti krepšinį, jeigu krepšininkas grįžta po 10 minučių, o jo ranka – šalta? Visas šaltas, baltas. Apie ką mes kalbame?“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.