EUROLYGA 2023

Pjongčango žiemos olimpinių žaidynių rengėjai tapo politinių aistrų įkaitais

Likus metams iki Pjongčango žiemos olimpinių žaidynių jų rengėjai susidūrė su finansiniais ir moraliniais sunkumais, nes visą Pietų Korėjos gyvenimą yra paralyžiavusi korupcijos krizė.

Pjongčango žaidynių įvaizdį gadina politinis skandalas Pietų Korėjoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Pjongčango žaidynių įvaizdį gadina politinis skandalas Pietų Korėjoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Pjongčango žaidynių įvaizdį gadina politinis skandalas Pietų Korėjoje.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Pjongčango žaidynių įvaizdį gadina politinis skandalas Pietų Korėjoje.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lietuvos rytas“

Jan 19, 2017, 1:39 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 10:07 PM

Politinis skandalas trukdo žmonėms domėtis žaidynėmis. Apie tai prabilo Pjongčango žaidynių organizacinio komiteto vadovas Lee Hee-beomas.

Jis pripažino, kad pernai nepavyko surinkti planuotų įplaukų iš rėmėjų, tačiau pabrėžė, kad su olimpinėmis žaidynėmis susiję reikalai yra skaidrūs ir teisėti.

Šiuo metu Pietų Korėjoje vyksta prezidentės Park Geun-hye apkaltos procesas. Šešėlis krito ir bendrovei „Samsung“, kuri yra žaidynių ir Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) rėmėja.

Teigiama, kad 60-metė Choi Soon-sil, kuri buvo prezidentės patarėja ir darė įtaką sprendimams, susijusiems su žaidynių finansavimu, iš „Samsung“ vadovų gavo 43 milijardus vonų (34 mln. eurų) kyšių.

„Atsižvelgiant į politinį klimatą, dabar sunku padidinti žmonių susidomėjimą Pjongčango žaidynėmis. Mes laimėjome teisę rengti šias olimpines žaidynes trečiuoju bandymu, todėl ant kortos pastatyta visos šalies garbė“, – teigė Lee Hee-beomas.

Tačiau organizacinio komiteto vadovas pripažino: pernai tikėtasi pasirašyti 10 rėmimo sutarčių, kurių vertė 24 mln. eurų, bet planai liko neįgyvendinti.

Vasario 9-ąją bus pradėta paskutinių metų atskaita iki žaidynių. Ta proga numatyta per įvairių 60 renginių. („Insidethegames.biz“, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?