EUROLYGA 2023

Čempionų lygos aštuntfinalyje įvyks Lietuvos rankininkų akistata

Lietuvos rinktinės rankinininkai Jonas Truchanovičius ir Aidenas Malašinskas kovo mėnesio pradžioje susitiks per Čempionų lygos rungtynes. Komandos, kuriose žaidžia šiedu lietuviai, pateko į atkrintamąsias varžybas ir jų pirmajame etape tarpusavyje susigrums dėl bilieto į aštuntfinalį.

J.Truchanovičius žaidė rezultatyviai.<br>montpellierhandball.com
J.Truchanovičius žaidė rezultatyviai.<br>montpellierhandball.com
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Feb 12, 2017, 7:44 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 5:55 AM

Savaitgalį pasibaigusiame reguliariajame sezone „Montpellier“ ekipa (Prancūzija) su Jonu Truchanovičiumi užėmė pirmąją vietą C grupėje, o Zaporižės „Motor“ komanda (Ukraina) su Aidenu Malašinsku – antrąją vietą D grupėje.

Finiše – pergalės

Sekmadienį vykusios paskutinės grupių etapo rungtynės jau nieko nelėmė nei „Montpellier“, nei „Motor“. Tačiau abi lietuvių komandos finišuodamos pasiekė pergales.

„Montpellier“ namie be didelio vargo įveikė „Elverum“ ekipą (Norvegija) 31:24 (16:11). Nugalėtojų komandoje rezultatyviausiai žaidęs J.Truchanovičius įmetė 7 įvarčius ir pagerino asmeninį rezultatyvumo rekordą Čempionų lygoje (iki tol lietuvis dukart buvo pelnęs po 5 įvarčius).

„Montpellier“ per 10 rungtynių surinko 16 taškų, o antrąjį kelialapį į kitą etapą iškovojusi Logronjo „La Rioja“ (Ispanija) – 11 taškų.

„Motor“ išvykoje pranoko Holstebro „Team Tvis“ klubą (Danija) 30:28 (15:17). Nedaug žaidęs A.Malašinskas įmetė 4 įvarčius.

Zaporižės komanda prieš paskutinįjį turą dar turėjo nedidelių vilčių pakilti į pirmąją vietą, tačiau viltys išgaravo, kai šeštadienį pergalę šventė ir D grupėje pirmąją vietą užsitikrino „Nantes“ rankininkai (Prancūzija).

„Nantes“ iškovojo 17 taškų, „Motor“ – 15.

J.Truchanovičius grupių etape žaidė visas 10 rungtynių, įmetė 29 įvarčius ir 10 kartų buvo pašalintas 2 min. A.Malašinskas žaidė 9 rungtynes, įmetė 34 įvarčius ir kartą buvo pašalintas 2 min.

Varžybų sistema

Čempionų lygoje startavo 28 komandos, kurios buvo suskirstytos į dvi pakopas. Stipresnės pakopos A ir B grupėse žaidžia po aštuonias komandas (šioje pakopoje dar liko keturi turai), silpnesnės pakopos C ir D grupėse kovojo po šešias ekipas.

Iš A ir B grupių į atkrintamąsias varžybas pateks po šešias komandas, iš C ir D grupių pateko tik po dvi.

Pirmajame atkrintamųjų varžybų etape žais tik silpnesniosios pakopos komandos. Kaip jau minėta, „Montpellier“ susitiks su „Motor“, o „Nantes“ – su „La Rioja“. Pirmosios rungtynės vyks kovo 1-5 d., atsakomosios – kovo 8-12 d. (tiksli data bus paskelbta, kai dėl jos susitars klubai).

Šią savaitę Čempionų lygos turnyras buvo atnaujintas po dviejų mėnesių pertraukos, per kurią daugelis geriausių rankininkų buvo išsivažinėję į rinktines ir dalyvavo pasaulio čempionate.

Į rinktinių turnyrą buvo išvykę ir nemažai „Montpellier“ bei „Motor“ rankininkų. O keturi Monpeljė komandos prancūzai atstovaudami savo šaliai sausio pabaigoje tapo pasaulio čempionais. Dar du „Montpellier“ žaidėjai su Slovėnijos rinktine laimėjo bronzos medalius.

Pralaimėjo svarbų mūšį

Šeštadienį stipresniosios pakopos B grupėje labai svarbias rungtynes pralaimėjo Celės „Pivovarna Laško“ komanda, kuriai atstovauja Povilas Babarskas.

Slovėnijos čempionai namie po dramatiškos kovos nusileido „Kristianstad“ klubui (Švedija) 27:28 (13:13). „Pivovarna Laško“ likus vos 3 sek. iki sirenos išlygino rezultatą, tačiau varžovams kelių paskutiniųjų akimirkų užteko, kad gautų teisę mesti baudinį ir vėl išsiveržtų į priekį. P.Babarskas įvarčių nepelnė.

Per 10 rungtynių 5 taškus iškovojusi „Pivovarna Laško“ nukrito į septintąją vietą, o 6 taškus turinti „Kristianstad“ pakilo į šeštąją poziciją.

B grupėje pirmauja po 14 taškų turinčios Kielcų „Vive“ (Lenkija) ir Skopjės „Vardar“ (Makedonija). Po 13 taškų surinko Manhaimo „Rhein Neckar“ (Vokietija) ir Segedo „Pick“ (Vengrija).

A grupės lyderė yra 18 taškų iškovojusi „Barcelona“ (Ispanija). 16 taškų turi Paryžiaus PSG (Prancūzija), po 11 – „Kiel“ (Vokietija) ir „Flensburg-Handewitt“ (Vokietija).

Čempionų lygos nugalėtojos vardą gina „Vive“.

Nesėkmingas startas

Šį savaitgalį prasidėjo ir EHF taurės, antrojo pagal rangą žemyno turnyro, grupių etapas. Jame kovoja buvusio Lietuvos rinktinės trenerio Gintaro Savukyno vadovaujama Ryhimiakio „Cocks“ komanda.

Suomijos ir Baltijos lygų čempionai pirmąsias rungtynes žaidė Ispanijoje, kur nusileido Pamplonos „Anaitasuna“ rankininkams 24:30 (13:14).

„Cocks“ pirmą kartą pateko į EHF taurės grupių etapą. Ryhimiakio klubas sezono pradžioje kovojo Čempionų lygos atrankoje, o jame patyręs nesėkmę, iškovojo teisę pereiti į antrąjį pagal rangą EHF turnyrą ir jo atrankos trečiajame etape nugalėjo Zabžės „Gornik“ komandą (Lenkija).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.