EUROLYGA 2023

Telšių savivaldybė perims iš valstybės aerodromą ir 18 orlaivių

Telšių savivaldybė rengiasi

Virš Telšių skraidys orlaiviai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Virš Telšių skraidys orlaiviai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-02-12 08:55, atnaujinta 2017-04-10 06:39

Kūno kultūros ir sporto departamentas praėjusių metų pabaigoje į savivaldybę kreipėsi klausdamas, ar ji pageidautų perimti aerodromą aviacijos ir sporto reikmėms: nuosavybė perduodama su sąlyga, kad ten toliau bus vykdoma aviacinė veikla.

„Departamentas yra pasirašęs panaudos sutartis su aviacijos sportą plėtojančiomis organizacijomis, manome, kad turtą perėmusios savivaldybės taip pat turėtų sudaryti palankias sąlygas aviacijos sporto plėtrai, skirti lėšų aviacijos turto priežiūrai“, – rašoma departamento rašte.

Savivaldybei būtų perduodami devyni nekilnojamojo turto objektai, jų vertė siekia apie 31,8 tūkst. eurų, taip pat – keturi lėktuvai ir keturiolika sklandytuvų, įvertintų 216,5 tūkst. eurų.

Telšių savivaldybės duomenimis, aerodromo istorija siekia 1935 metus, kai Telšių miesto ir apylinkių tautininkų nutarimu buvo įsteigta sklandymo stotis. Nuo 1961 metų sklandymo sekcija tapo klubu, pamažu įrengtas aerodromas, sutvarkytos klubo patalpos, nupirkti lėktuvai.

Telšių aerodromas išsidėstęs apie pusantro kilometro nuo Telšių.

„Šis aerodromas vienintelis regione ir yra svarbus ne tik Telšių, bet ir Plungės, Rietavo, Mažeikių, Šilalės rajonų sportininkams bei gyventojams“, – nurodoma savivaldybės sprendimo projekte.

Jame taip pat teigiama, kad savivaldybė yra numačiusi išsaugoti aerodromą ir savo lėšomis rengia jo teritorijos detalųjį planą. Planavimo užduotyje numatyta aerodromo teritorijos vystymo raida ir infrastruktūros plėtra, siekiant sudaryti palankias sąlygas vystyti turizmą, aviaturizmą ir skatinti jaunimo bei visuomenės užimtumą.

Perėmusi turtą iš valstybės, Telšių savivaldybė aerodromo rekonstrukcijai lėšų tikisi gauti iš Europos Sąjungos projektų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.