EUROLYGA 2023

Pasaulio sporto savaitė. Tragedija Angoloje, dopingas ir biatlono karaliaus medalis

Svarbiausi savaitės įvykiai

M.Savinova (kairėje) prarado olimpinį aukso medalį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
M.Savinova (kairėje) prarado olimpinį aukso medalį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Feb 13, 2017, 11:54 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 5:21 AM

Svarbiausi savaitės įvykiai

Vasario 6 d. Buenos Airėse vyrų teniso Daviso taurės pirmojo rato mače, kurio pabaiga buvo nukelta iš sekmadienio į pirmadienį, čempionės vardą ginanti Argentina pralaimėjo Italijai 2:3.

Vasario 6 d. Tarptautinė lengvosios atletikos federacijos (IAAF) valdyba dėl besitęsiančio dopingo bylos tyrimo pratęsė Rusijos lengvosios atletikos federacijos diskvalifikacijos terminą ir neleido šios šalies rinktinei dalyvauti 2017 m. pasaulio čempionate.

Vasario 8 d. Austrijos policija dėl įtarimų dopingo vartojimu atliko kratas viešbutyje, kuriame apsigyveno Kazachstano biatlono rinktinė, atvykusi į Hochfilcene vykstantį pasaulio čempionatą. Čempionatas prasidėjo vasario 9 d.

Vasario 8 d. Almatoje baigėsi 28-oji žiemos universiada. Medalių įskaitoje pirmąją vietą užėmė Rusija (29 aukso, 27 sidabro, 15 bronzos).

Vasario 10 d. Uižėje (Angola) kilus spūsčiai prie įėjimo į „4 de Janeiro“ stadioną žuvo 17 ir buvo sužeista apie šimtą žmonių. Tragedija įvyko prasidėjus rungtynėms tarp Uižės „Santa Rita“ ir Libolo „Recreativo“ klubų, kai policija nusprendė neįleisti daugiau žiūrovų į pilną stadioną. Tai buvo pirmosios debiutantės „Santa Rita“ komandos rungtynės Angolos lygoje.

Vasario 10 d. Sporto arbitražo teismas (CAS) baigė nagrinėti rusės lengvaatletės Marijos Savinovos bylą ir paskelbė, kad dėl dopingo vartojimo iš jos turi būti atimti 2012 m. olimpinių žaidynių, 2011 m. pasaulio pirmenybių ir 2010 m. Europos pirmenybių aukso medaliai bei 2013 m. pasaulio pirmenybių sidabro medalis. M.Savinova visus apdovanojimus buvo iškovojusi 800 m bėgimo varžybose.

Vasario 12 d. Moterų teniso Federacijos taurės pirmojo etapo mačus laimėjo čempionės vardą ginanti Čekija, Baltarusija, Šveicarija ir JAV. Per Maui (Havajai, JAV) vykusį JAV ir Vokietijos komandų mačą kilo skandalas, nes rengėjų pakviestas dainininkas sugiedojo ne dabartinį, o Trečiojo Reicho laikų Vokietijos himną.

Vasario 12 d. Hochfilcene pasaulio biatlono čempionato persekiojimo lenktynėse bronzos medalį iškovojo 43 metų norvegas Ole Einaras Bjorndalenas. Tai – 45-asis jo laimėtas pasaulio pirmenybių medalis. O.E.Bjorndalenas bent vieną apdovanojimą iškovojo 19 pasaulio čempionatų. Šiame pasaulio čempionate po 5 rungčių medalių įskaitoje pirmauja Vokietija (3 aukso, 1 sidabro), o pasaulio taurės lyderiai vokietė Laura Dahlmeier (2 aukso, 1 sidabro) ir prancūzas Martinas Fourcade‘as (1 aukso, 1 sidabro, 1 bronzos) laimėjo medalius visose lenktynėse.

Vasario 12 d. Kanjene (Korėja) baigėsi pasaulio greitojo čiuožimo atskirų rungčių čempionatas. Daugiau nei pusę rungčių (8 iš 14) laimėjo Nyderlandų sportininkai, iškovoję 15 medalių (8 aukso, 3 sidabro, 4 bronzos). Po du aukso medalius laimėjo olandai Svenas Krameris, Kjeidas Nuisas, Ireen Wust ir amerikietė Heather Bergsma.

I.Wust per karjerą jau yra iškovojusi 37 pasaulio pirmenybių medalius (tarp jų – 17 aukso), S.Krameris – 32 medalius (tarp jų – 17 aukso).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.