EUROLYGA 2023

„Energija“ triuškinama pergale pradėjo Lietuvos čempionato pusfinalį

Sekmadienį Elektrėnuose startavo pirmą kartą Lietuvos čempionato istorijoje organizuojamos atkrintamosios varžybos, kurių pusfinalyje Elektrėnų „Energija“ 8:1 (2:0, 2:0, 4:1) įveikė Rokiškio „Rokiškį“ ir serijoje iki dviejų pergalių išsiveržė į priekį – 1-0.

„Energija“ pergale pradėjo Lietuvos čempionato pusfinalį<br>Organizatorių nuotr.
„Energija“ pergale pradėjo Lietuvos čempionato pusfinalį<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 12, 2017, 7:56 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 2:58 AM

Reguliariame sezone „Energija“ ir „Rokiškis“ žaidė keturis kartus – pirmos tarpusavio rungtynės baigėsi 5:2, antros – 3:0, trečios – 11:2, ketvirtos – 8:4.

Du kėlinius „Energijos“ vartus gynė Elvinas Karla, kuris nepraleido nei vieno iš 18 varžovų metimų, tuo tarpu trečiame kėlinyje rungtyniavęs Aurimas Uscila sugavo 6 iš 7 varžovų smūgių. „Rokiškio vartus gynęs Simas Baltrūnas atlaikė 58 iš 66 varžovų smūgių.

„Energija“ nuo pat pirmų minučių perėmė iniciatyvą ir nuolatos užsibūdavo varžovų zonoje. Nors pirmame kėlinyje ir netrūko jėgos veiksmų, tačiau su baudos minutėmis komandoms pavyko susitvarkyti pakankamai sėkmingai – „Rokiškis“ jų nesurinko nei vienos, tuo tarpu „Energija“ – šešias.

Septintą kėlinio minutę „Energiją“ į priekį išvedė Deividas Kazlauskas (7:00, rez. perd. Aimas Fiščevas ir Edvinas Boroška), kurio metimas į artimą vartų kampą buvo sėkmingas.

Nors netrukus „Rokiškis“ surengė pavojingą ataką ir vienas iš puolėjų pabėgo į puolimą bei atsidūrė vienas prieš vartininką, tačiau puikiai žaidęs Elvinas Karla atrėmė smūgį ir išgelbėjo „Energiją“ nuo įvarčio.

Kėlinio viduryje A.Fiščevas parodė kantrybę ir atliko idealų perdavimą Justinui Vėželiui (9:44, rez. perd. A.Fiščevas ir E.Boroška), kuriam teliko ritulį nukreipti į vartus – 2:0.

Kėliniui artėjant į pabaigą „Energija“ kurį laiką žaidė mažumoje, tačiau „Rokiškiui“ nieko pavojinga sukurti nepavyko.

Antrasis kėlinys buvo visiškai priešingas pirmajam – teisėjai žaidėjams išdalino net 20 minučių, iš kurių net keturiolika užsidirbo „Rokiškio“ žaidėjai. Ilgą laiką daugumoje žaidusi „Energija“ tuo nesugebėjo pasinaudoti, tačiau kėlinio viduryje, žaidžiant keturi prieš keturis, įvartį įmušė Povilas Verenis (29:24, rez. perd. Edgar Protčenko ir Rolandas Aliukonis) – 3:0.

Kėliniui artėjant į pabaigą, „Energiją“ vėl įgijo kiekybinį pranašumą, o puikaus perdavimo sulaukęs R.Aliukonis (36:36, rez. perd. P.Verenis ir E.Protčenko) stipriu smūgiu iš vidutinio nuotolio padidino šeimininkų persvarą iki keturių – 4:0.

Trečiame kėlinyje žaidimas pagyvėjo, tačiau baudos minučių išvengti taip pat nepavyko. Kėlinio pradžioje savo įvarčių sąskaitą šiose rungtynėse atidarė Vytautas Jagelavičius (43:09, rez. perd. Aivaras Bendžius ir P.Verenis), o rungtynėms artėjant į pabaigą pasižymėjo Mantas Marcinkevičius (56:16) ir Deividas Kazlauskas (56:32). Paskutinę kėlinio sekundę gražų įvartį įmušė P.Verenis (59:59, rez. perd. E.Protčenko)

Vienintelį įvartį „Rokiškio“ komandai pelnė Dominykas Deksnys (58:48, rez. perd. Vasilijus Fedotovas).

„Energija“ šiose rungtynėse atliko daugiau smūgių (66 prieš 25), tačiau surinko daugiau baudos minučių (20 prieš 18).

Šiose rungtynėse „Energijai“ padėti negalėjo gynėjas A.Gaidauskas, kuris paskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse su „Juodupe“ susitrenkė petį. Preliminariais duomenimis, A.Gaidauskas jau turėtų žaisti Lietuvos čempionato finale, jeigu „Energija“ ten papuls.

Antrasis pusfinalio susitikimas vyks kovo 14-ą dieną 20:00 val. Panevėžyje. Jeigu reikės, trečiosios rungtynės vyks kovo 17-ą dieną Elektrėnuose nuo 20:00 val.

Kitoje pusfinalio serijoje susitiks Juodupės „Juodupė“ ir Vilniaus „Hockey Punks“ komandos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?