EUROLYGA 2023

Čempionas Mindaugas Bilius vadovaus parolimpiniam komitetui

[[ge:lrytas:lrytas:567273]]

M.Bilius.<br>T.Bauro nuotr.
M.Bilius.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Elta ir lrytas.lt inf.

Mar 29, 2017, 12:39 PM, atnaujinta Apr 6, 2017, 11:05 PM

Ne kartą buvusį LPOK Vytautą Kvietkauską kritikavęs M. Bilius dabar su juo turės dirbti artimiausius ketverius metus, nes V. Kvietkauskas išrinktas į Vykdomąjį komitetą. Vienbalsiai M. Bilių prezidentu išrinkę LPOK nariai taip pat vienbalsiai V. Kvietkausko kadencijos darbą įvertino gerai. 

„Pergalė nei sunki, nei lengva. Džiugu, kad mūsų visi sportininkai ir klubai subrendo pokyčiams. Manau, kad nauja jėga, kuri dabar ateina ir iš kurios turiu palaikymą, pakels neįgaliųjų sportą į didesnes aukštumas. Norisi, kad Lietuvos trispalvė kiltų į viršų kuo dažniau ir ji būtų matoma visame pasaulyje. Kitas tikslas – kad neįgalūs sportininkais jaustųsi lygūs su sveikaisiais“, – po LPOK ataskaitinės-rinkiminės konferencijos sakė M. Bilius. 

Su nekantrumu darbo naujose pareigose laukiantis M. Bilius, kuris Rio de Žaneiro parolimpiniu žaidynių lengvosios atletikos varžybose iškovojo po vieną aukso ir sidabro medalius, teigė, kad su Vykdomojo komiteto nariais jau artimiausiomis dienomis pradės ieškoti LPOK problemų sprendimo būdų. 

„Kiek žinau, Seime yra paruoštas Lietuvos sporto įstatymo pakeitimas, kuriame yra daug neteisybės neįgaliųjų sportininkų atžvilgiu, todėl vienas iš pirmųjų darbų bus susitikti su Seimo nariais ir paaiškinti, kad turime nustoti rūšiuoti žmones – ar jis sveikas, ar ne. Visi esame vienodi. Kalbu ir apie rentas, ir apie premijas, ir apie stipendijas“, – kalbėjo M. Bilius. 

Sportininko karjeros M. Bilius atsisakyti neketina. Jis tikisi dalyvauti svarbiausiose čempionatuose bei sieks patekti į 2020 metų Tokijo parolimpines žaidynes. Su sąlyga, kad pasiruošimui jo naujas darbas netrukdys. 

„Turiu svajonę dalyvauti varžybose ir Tokijo parolimpinėse žaidynėse. Matysime, kaip seksis suderinti darbus. LPOK prezidento pareigos yra didelis darbas ir jeigu pavyks tai suderinti su sportu, tai dar ketinu dalyvauti varžybose. Tokių pavyzdžių pasaulyje yra, bet jeigu nepavyks suderinti šių dalykų, tai sportinę karjerą baigsiu, – mintimis dalinosi M. Bilius. – Apskritai manau, kad tai gali būti privalumas, nes kaip sportininkas galiu matyti, kokių problemų turime, o mano vienas iš tikslų yra gerinti sportavimo sąlygas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.