EUROLYGA 2023

Lietuvos bokso čempionate – ir olimpinis prizininkas Evaldas Petrauskas

Londono olimpinių žaidynių prizininkas Evaldas Petrauskas po ilgokos pertraukos vėl kovos Lietuvoje vykstančiose varžybose. Svorio kategorijoje iki 69 kg kovosiantis E. Petrauskas dalyvaus trečiadienį Kėdainiuose prasidėsiančiame Lietuvos čempionate.

E.Petrauskas kovos Lietuvos čempionate.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
E.Petrauskas kovos Lietuvos čempionate.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2017, 11:40 AM, atnaujinta Apr 6, 2017, 11:05 PM

Olimpinis ir Europos čempionatų prizininkas bei jaunimo olimpinių žaidynių čempionas E. Petrauskas paskutinį kartą Lietuvoje boksavosi 2015 m. šalies čempionate, kuriame iškovojo aukso medalį ir Lietuvos čempionu tapo 3 kartą.

„Paskutinį kartą varžybose dalyvavau praėjusių metų rugpjūtį vykusiose Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse. Vėliau užpuolė traumos ir sveikatos problemos. Buvo atlikta kelio operacija, po jos jau visiškai pasveikau ir galiu sportuoti visa jėga. Jau pasiilgau varžybų atmosferos ir to jaudulio, kuris būna prieš lipant į ringą. Kai išsisprendė sveikatos problemos, nusprendėm dalyvauti Lietuvos čempionate, nes visada įdomiau kovoti prie savų žiūrovų, be to Lietuvoje jau seniai dalyvavau varžybose“, – sakė E. Petrauskas, kuriam priklauso Lietuvos čempionatų rekordas.

Pirmą kartą suaugusiųjų čempionu šilutiškis tapo 2011 metais, būdamas vos 15-os metų. Po šalies čempionato paaiškės preliminari Lietuvos rinktinės sudėtis, kuri vyks į Europos čempionatą, todėl Kėdainių arenoje į ringą žengs ir kiti Lietuvos rinktinės lyderiai: pasaulio ir Europos čempionatų dalyviai sunkiasvoriai kaunietis Mantas Valavičius ir vilnietis Tadas Tamašauskas, čempionų titulus gins kėdainiškiai Paulius Zujevas ir Mindaugas Bankauskas, rekordo link artėja net 13 kartų Lietuvos čempionu tapęs panevėžietis Marius Vyšniauskas.

„Birželio mėnesį Ukrainoje vyksiantis Europos čempionatas – vienas svarbiausių startų šiais metais, nes čia bus kovojama ir dėl kelialapių į pasaulio čempionatą. Geriausi aštuoni Europos čempionato dalyviai kiekvienoje svorio kategorijoje pateks į pasaulio čempionatą. Tikiuosi dalyvauti abiejose svarbiausiose šių metų varžybose – pasaulio ir Europos čempionatuose“, – teigė praėjusiame 2015 m. Europos čempionate bronzos medalį laimėjęs E. Petrauskas.

Lietuvos čempionate dalyvaus ir vienas garsiausių Lietuvos boksininkų Virgilijus Stapulionis. Daugiau negu dešimtmetį profesionalų ringe kovojančiam V. Stapulioniui duris į mėgėjų varžybas atvėrė prieš Rio olimpiadą pakeistos Tarptautinės bokso asociacijos (AIBA) taisyklės, pagal kurias profesionalams leista kovoti mėgėjų varžybose ir olimpinėse žaidynėse.

Iš viso Lietuvos čempionate dalyvaus beveik 100 boksininkų ir boksininkių. Lietuvos čempionai paaiškės balandžio 1 dieną vyksiančiuose finaluose.

Lietuvos bokso čempionatas rengiamas jau 93-ą kartą. Nuo 1923 metų organizuojamos pirmenybės neįvyko tik kartą – prasidėjus II pasauliniam karui 1941 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.