EUROLYGA 2023

Kiokušin karatė Europos jaunių čempionate – 14 medalių lietuviams

Danijoje šiandien įvyko Europos kiokušin karatė jaunių čempionato ir suaugusiųjų katos rungties varžybos.

Lietuviai parsiveš daugybę medalių.<br>Jono Pivoriūno nuotr.
Lietuviai parsiveš daugybę medalių.<br>Jono Pivoriūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-04-09 13:51, atnaujinta 2017-04-14 02:41

D. Mačiūtė – trečia

Suaugusiųjų katos rungtyje geriausiai sekėsi Dianai Mačiūtei, kuri tik pusfinalyje turėjo pripažinti vėliau čempione tapusios belgės An Driesens pranašumą ir užėmė trečiąją vietą. Rita Pivoriūnaitė ketvirtfinalyje nusileido kitai būsimai finalininkei ukrainietei Natalijai Kočetkovai.

Vyrų katos rungtyje Gintas Gervelis taip pat ketvirtfinalyje nusileido vėliau finalą taip pat pasiekusiam lenkui Filipui Szelleriui, o Paulius Sasnauskas jau pirmojoje akistatoje turėjo pripažinti gruzimo Gios Gvenetadzės pranašumą.

Medaliai – beveik visose kategorijose

Europos jaunių čempionate lietuviai pratęsė įspūdingų pasirodymų seriją ir be medalių liko vos vienoje merginų svorio kategorijoje. Vaikinai prizininkais tapo visose 6 kategorijose, medaliai pelnyti ir katos rungtyje.

Tarp vaikinų geriausiai sekėsi Mariui Lukšiui ir Pauliui Žimantui, kurie tapo čempionais. 75-80 kg svorio kategorijos finale M. Lukšys nugalėjo gruziną Otarį Esitašvilį, kuris pusfinalyje nugalėjo ir ant trečiojo prizininkų pakylos laiptelio paliko Ričardą Drugeiką.

Tuo metu svorio kategorijoje per 80 kg iki pat finalo lietuvių niekas nesustabdė, o auksinėje dvikovoje P. Žimantas nugalėjo Edviną Vaisietą.

Per laiptelį nuo aukso medalių Kopenhagoje tarp vaikinų taip pat liko Sergejus Zemlianskis (iki 60 kg), Andrius Dubickas (60-65 kg) ir Žygimantas Šniaukas (70-75 kg), o trečiosios vietos laimėtoju dar tapo Domas Rimkevičius (65-70).

Merginų svorio kategorijoje per 60 kg iš šiemet jau į suaugusiųjų rinktinę prasibrovusios Monikos Ryžkovaitės estafetę puikiai perėmė Radvilė Talačkaitė, finale nugalėjusi vengrę Robertą Vegerbauer, kuri pusfinalyje nutraukė Marijos Kubiliūtės žygį ir privertė šią mūsų sportininkę tenkintis trečiąja vieta.

Dar dvi trečiąsias vietas merginų varžybose iškovojo Darija Lauraitytė (50-55 kg) ir Goda Klapatauskaitė (55-60 kg).

Jaunių katos rungtyje Lietuvos medalių kraitį dviem bronziniais trofėjais papildė Ainė Juknevičiūtė ir Edvinas Kolmogorovas.

Sekmadienį Danijoje vyks suaugusiųjų kumitė rungties varžybos, kuriose Lietuvai atstovaus 16 sportininkų. Moterų varžybų svorio kategorijoje iki 50 kg grumsis Erika Žeburtovič ir Daiva Kriščiūnienė, 50-55 kg – R. Pivoriūnaitė ir D. Mačiūtė, 55-60 kg – Rūta Brazdžionytė ir Gabija Gudeliauskaitė, virš 60 kg – Diana Balsytė ir M. Ryžkovaitė. Vyrų svorio kategorijoje iki 65 kg kovos Jonas Eimontas ir Romualdas Auga, 65-75 kg – Andrius Miseckas ir Domas Sutkus, 75-85 kg – Vytautas Cėpla ir Valdemaras Gudauskas, o virš 85 kg – Edgardas Sečinskis ir Eventas Gužauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.