EUROLYGA 2023

J.Truchanovičiaus klubas nepateko į Čempionų lygos finalo ketvertą

Lietuvos rankininkas Jonas Truchanovičius buvo per žingsnį nuo Čempionų lygos finalo ketverto, tačiau jo komanda neišsaugojo persvaros ir praleido į baigiamąjį turnyrą varžovus. „Montpellier“, kuriai atstovauja lietuvis, sekmadienį namie pralaimėjo atsakomąsias ketvirtfinalio rungtynes Vespremo „Telekom“ klubui 25:30 (15:11).

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2017, 10:07 PM, atnaujinta Apr 30, 2017, 10:15 PM

Lietuvos rankininkas Jonas Truchanovičius buvo per žingsnį nuo Čempionų lygos finalo ketverto, tačiau jo komanda neišsaugojo persvaros ir praleido į baigiamąjį turnyrą varžovus. „Montpellier“, kuriai atstovauja lietuvis, sekmadienį namie pralaimėjo atsakomąsias ketvirtfinalio rungtynes Vespremo „Telekom“ klubui 25:30 (15:11).


J.Truchanovičius įmetė 2 įvarčius. Pirmajame kėlinyje Lietuvos rankininkas daugiausiai žaidė „Montpellier“ ginantis, o po pertraukos treneris Patrice‘as Canayer dažnai palikdavo J.Truchanovičių aikštėje ir komandai perėjus prie varžovų vartų. Už pražangas prieš lietuvį varžovai buvo nubausti vienu baudiniu ir vienu 2 min. pašalinimu.

Prieš savaitę „Montpellier“ išvykoje pralaimėjo 23:26, bet savo arenoje trijų įvarčių deficitą panaikino greičiau nei per pusę kėlinio. Jau 12-ąją min. šeimininkai pirmavo 6:3, 25-ąją min. padidino skirtumą iki keturių įvarčių 12:8 ir tokiu pat skirtumu laimėjo pirmąjį kėlinį.
Tačiau iškart po pertraukos vaizdas apsivertė aukštyn kojomis. Kieta Vengrijos čempionų gynyba daug jaunesnei ir mažiau patyrusiai Monpeljė komandai buvo per kietas riešutas. Juo labiau kad šeimininkams negalėjo padėti ilgametis Prancūzijos rinktinės žaidėjas, 2003 metų Čempionų lygos nugalėtojas (su ta pačia „Montpellier“ komanda) Michaelis Gigou.


Vos prasidėjus antrajame kėliniui „Telekom“ tvirtai perėmė iniciatyvą, 37-ąją min. išlygino rezultatą 17:17, o 42-ąją min. jau buvo priekyje 20:18.
Kai Monpeljė rankininkams nepavyko pasiekti dar vieno persilaužimo, jie nuleido rankas ir rungtynių pabaigoje „Telekom“ pranašumas dar labiau padidėjo.


Vespremo klubas ketvirtą sezoną paeiliui pateko į Čempionų lygos finalo ketvertą. Užpernai ir pernai Vengrijos rankinio lyderiai žaidė finale, bet abukart pralaimėjo lemiamas rungtynes (2015 m. – „Barcelona“, 2016 m. – Kielcų „Vive“ klubui).

 

Ketvirtfinalyje įvyko dar viena prancūzų ir vengrų dvikova, kurioje stipresni buvo Paryžiaus PSG rankininkai. Jie eliminavo Segedo „Pick“ komandą. PSG laimėjo pirmąsias rungtynes išvykoje 30:27, o namie sužaidė lygiosiomis 30:30.


Kitus du kelialapius iškovojo Skopjės „Vardar“ ir „Barcelona“. Šios dvi ekipos nugalėjo Vokietijos komandas. „Vardar“ dukart įveikė „Flensburg-Handewitt“ 26:24 (išvykoje) ir 35:27 (namie), o „Barcelona“ išvykoje nusileido „Kiel“ klubui 26:28, bet namie atsirevanšavo didesniu skirtumu 23:18.


Šis Čempionų lygos sezonas Vokietijos rankiniui buvo itin nesėkmingas. Nė vienas Vokietijos klubas į pusfinalį nepateko pirmą kartą nuo 2005 metų.
Tuo tarpu „Vardar“ tapo pirmąja per visą turnyro istoriją į pusfinalį patekusia Makedonijos komanda. „Barcelona“ į finalo ketvertą grįš po metų pertraukos, o PSG jame žais antrą sezoną paeiliui.


Finalo ketvertas vyks birželio 3-4 dienomis Vokietijos mieste Kiolne.

Ketvirtfinalio atsakomosios rungtynės

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.