EUROLYGA 2023

Vilniuje praūžė pirmasis Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionato etapas

Šeštadienį Vilniuje įvyko pirmasis atsinaujinusio Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionato etapas, kuriame varžėsi po aštuonias vyrų ir moterų komandas.

 Varžybų akimirka.<br> „360 Sportas“ nuotr.
 Varžybų akimirka.<br> „360 Sportas“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 11, 2017, 11:30 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 11:45 AM

Vyrų varžybose triumfavo favoritais laikyti Edvinas Vaškelis ir Artūras Vincelovičius. Jie pusfinalyje 2-0 (21:12, 21:10) nugalėjo Mindaugo Mikalausko ir Audriaus Žagužausko duetą, o finale po 38 min. trukusios kovos 2-0 (21:13, 21:18) įveikė Pauliaus Matulio ir Artūro Bekiš duetą.

Finale A. Vincelovičiui ir E. Vaškeliui teko pasinaudoti medicinine pertraukėle dėl E. Vaškeliui iš nosies pradėjusio tekėti kraujo, tačiau po šios pertraukėlės šie žaidėjai dar labiau susikaupė ir laimėjo nelengvą antrą setą.

„Susitvarkėme su priėmimu, kas yra svarbiausia. Vėliau finale išnaudojome tai, kad tarp varžovų nebuvo aukštų blokuotojų. Saulė žaisti netrukdė, nes esame įpratę, o oro sąlygos visiems vienodos, – mintimis po turnyro dalinosi turnyro nugalėtojai. – Dabar dirbsime toliau, treniruosimės bei stengsimės parodyti kuo geriausius rezultatus ir kituose etapuose“.

Trečiąją vietą turnyre užėmė Marius Malinauskas ir Albertas Tomaševičius. Jie mažajame finale po dramatiškos kovos 2-1 (18:21, 21:18, 15:12) įveikė M. Mikalauską ir A. Žagužauską.

Intriguojantis buvo ir moterų turnyras. Reto atkaklumo pusfinalyje Agnieška Paškevič ir Jekaterina Kovalskaja po 50 min. trukusios dramos 2-1 (21:14, 17:21, 20:18) nugalėjo Viltės Makauskaitės ir Ievos Kazūraitytės duetą. Kitame pusfinalyje Ieva Vasiliauskaitė su Gerda Grudzinskaite 2-0 (21:6, 21:10) įrodė pranašumą prieš Jomilę Bytautaitę ir Martyną Kačinskaitę.

Intriguojančiame finale J. Kovalskaja ir A. Paškevič pademonstravo solidų žaidimą, 2-0 (21:12, 21:17) įveikė I. Vasiliauskaitės bei G. Grudzinskaitės porą ir į viršų kėlė nugalėtojų taurę.

„Buvome labai susikaupusios, ne pirmą kartą žaidėme su savo finalo varžovėmis. Tiek jos žino mūsų žaidimą, tiek mes jų. Mes galbūt tiesiog labiau norėjome laimėti, tačiau manau, kad tai dar ne paskutinė mūsų tarpusavio kova. Treniruojamės kartu, žinojome silpnąsias varžovių ir vietas ir tiesiog geriau tą išnaudojome. Dabar judėsime į priekį ir tokias pačias kovingas nuotaikas stengsimės išlaikyti ir kituose etapuose“, – pasakojo A. Paškevič.

Įdomu tai, kad gegužės mėnesį vykusioje atrankoje į pasaulio jaunimo (iki 21 metų) čempionatą G. Grudzinskaitė bei I. Vasiliauskaitė gana užtikrintai nugalėjo A. Paškevič ir J. Kovalskają. Šįkart rezultatas buvo priešingas.

J. Kovalskaja prisipažino, kad negalėjo dėl traumos tinkamai pasiruošti atrankai, todėl žaidybine forma buvo prasta. 

„Tas pralaimėjimas Ievai ir Gerdai mums buvo kaip spyris, kad turime tobulėti, negalime atsipalaiduoti. Visgi norime šią vasarą daug kur nuvykti, sudalyvauti, todėl šįkart parodėme, kad vis dėlto galime pasiekti pergalę“, – pridūrė A. Paškevič.

Atsigavusios po skaudaus pralaimėjimu pusfinalyje, bronzos medalius iškovojo I. Kazūraitytės ir V. Makauskaitės duetas. Jis mažajame finale 2-0 (21:12, 21:17) įveikė Jomilę Bytautaitę ir Martyną Kačinskaitę.

Antrasis Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionato etapas po dviejų savaičių vyks Kaune. 

Iš viso atvirą Lietuvos čempionatą sudarys penki etapai. Čempionatas yra registruotas FIVB sistemoje ir įtrauktas į žemyno pirmenybių sąrašą, tad čia bus galima „uždirbti“ reitingo taškų. Lietuvos paplūdimio tinklinio pirmenybes organizuoja „360 Sportas“ kartu su Lietuvos tinklinio federacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.