EUROLYGA 2023

Neįgaliųjų pasaulio čempionato šuoliuose į tolį - Audrius Alzbergas 11-as

Londone vykstančio pasaulio neįgaliųjų lengvosios atletikos čempionato vyrų šuolių į tolį rungtyje (T47 grupė) trečiadienį Lietuvos atstovas Audrius Alzbergas užėmė 11-ąją vietą.

A.Alzbergas pripažino, kad nerimo buvo daug. <br>Eglės Kulvietienės nuotr.
A.Alzbergas pripažino, kad nerimo buvo daug. <br>Eglės Kulvietienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 20, 2017, 8:15 AM, atnaujinta Jul 20, 2017, 5:31 PM

22-ejų metų lengvaatletis sėkmingiausiu, pirmuoju, bandymu nušoko 5 m 85 cm. Trečiuoju mėginimu A.Alzbergas įveikė 5 m 54 cm, o antrasis bandymas nebuvo įskaitytas.

22-ejų šiaulietis po pasirodymo nesikrimto ir džiaugėsi krikštu aukščiausio lygio varžybose. Jaunasis Lietuvos lengvaatletis neslėpė su jauduliu laukęs savo starto Londono olimpiniame stadione. Debiutas tapo dar vienu žingsneliu link svajonės – parolimpinių žaidynių.

„Viskas priklausys nuo mano įdirbio. Kiek įdėsiu darbo, taip ir pasirodysiu. Aišku, dirbu daug, bet žiūrėsim ateityje, kaip gausis. Nuvykti į parolimpines žaidynes būtų smagu, nes ne kiekvienas tai gali. Tai būtų bilietas vos ne į rojų“, – apie svajones didžiajame sporte pasakojo A.Alzbergas.

Lengvaatletis neslėpė jau Londono stadione pasijutęs lyg dalyvautų žaidynėse. A.Alzbergą prieš startą dar neregėto dydžio arenoje kaustė jaudulys, lydėjęs nuo pirmos viešnagės Londone dienos.

„Kažkokių didelių lūkesčių neturėjau. Norėjau peržengti šešių metrų ribą. Gal būtų pavykę, bet gavosi kaip gavosi. Gal stresas ir įtampa susidėjo. Ilgai laukiau varžybų – beveik savaitę. Visa tai labai spaudė psichologiškai. Bet rezultatu esu visai patenkintas, nors iki asmeninio pritrūko penkių centimetrų. Tiesiog reikėjo kiek ilgiau kojas palaikyti ir viskas būtų gerai. Stadiono dydis įspūdingas. Tai – olimpinis stadionas. Čia kaip žaidynėse“, – įspūdžiais po starto dalinosi A.Alzbergas.

Šios rungties pasaulio čempionu tapo Kinijos lengvaatletis Wangas Hao, nušokęs 7 metrus 18 centimetrų ir pasiekęs asmeninį sezono rekordą.

Varžybose dalyvavo 14 sportininkų.

Ketvirtadienį pasaulio čempionate Londone startuos Ramūnas Verbavičius, kuris varžysis rutulio stūmimo rungtyje (F55). Lietuva į planetos pirmenybes delegavo dešimt lengvaatlečių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.