EUROLYGA 2023

Fechtuotojai Šiaurės šalių čempionate – per plauką nuo medalių

Savaitgalį Hapsalu mieste (Estija) vyko kasmetinis Šiaurės šalių jaunimo ir jaunių fechtavimo čempionatas. Lietuvą atstovavo beveik pusšimtis sportininkų. Šeštadienį varžybas pradėjo vaikinų jaunimo grupė, kurioje kovėsi 119 fechtuotojų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Švedijos, Norvegijos, Suomijos ir Baltarusijos. 

 Lietuvos fechtuotojai liko per plauką nuo medalių<br> Facebook nuotr.
 Lietuvos fechtuotojai liko per plauką nuo medalių<br> Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 26, 2017, 10:20 AM, atnaujinta Sep 26, 2017, 10:22 AM

Geriausiai sekėsi Matui Bartaškai, kuris jau nuo pradžių rodė tvirtą charakterį, pogrupyje laimėjęs 5/6 kovų, gavo aukštą varžybų reitingą, tad iš karto perkopė 64 barjerą. Matas buvo sustabdytas tik dėl patekimo į aštuntuką ir galutinėje įskaitoje užėmė 11-ą vietą. Kitas Lietuvos fechtuotojas, Povilas Markevičius, pogrupyje pralaimėjęs tik vieną kovą, atkrintamosiose nusileido Estijos sportininkui ir nepateko į geriausių 32. Dominykas Bartaška ir Alan Rynkevič iškovojo po 3 pergales, tačiau jau pirmos kovos atkrintamosiose buvo lemtingos. Arnas Salokas (3/5) ir praėjusių metų čempionas Leonardas Kalininas (2/5), vieno taško persvara nepateko į geriausių 32. 

Merginų jaunimo varžybose, tarp 78 sportininkių, geriausiai sekėsi Monikai Rėkutei, kuri tik su vienu pralaimėjimu pogrupyje užtikrintai nugalėjo dar dvi varžoves atkrintamosiose, tačiau pergalės dėl patekimo į 16 nepavyko iškovoti. Olivijai Mašalo (3/5) ir Ivonai Stavickajai (4/6), taip pat nepavyko perkopti 16 barjero, galutinėje įskaitoje atitinkamai užimtos 28 ir 22 vietos. Patricija Ščetko (4/6), Lurdė Grabovskytė (4/6) ir Aušrinė Šimkutė (1/5) atkritamosiose pralaimėjo pirmąsias kovas ir nepateko į geriausių 32. 

Jaunių vaikinų grupėje, tarp 90 dalyvių geriausiai pasirodė Alan Rynkevič (3/5), kuris ryžtingai kovėsi, tačiau dėl patekimo į 16 turėjo pripažinti Suomijos atstovo pranašumą. Dominykas Činga (3/6), Ilja Ivashkov (1/5), Domantas Ivanauskas (2/6) priešininkams nusileido jau pirmojoje kovoje. Kiti lietuviai pasirodė kukliau, Demjan Filon, Ugnius Mykolaitis, Pijus Kemeklis ir Regimantas Masiulis neįveikė atkrintamųjų slenksčio. 

Jaunių merginų grupėje dalyvavo 78 sportininkės. Šioje amžiaus grupėje, Monika Rėkutė, sėkmingai startavusi (5/6), pralaimėjo dėl patekimo į top 8 ir galutinėje įskaitoje užėmė aukštą 9-ą vietą. Elžbieta Adomaitytė (4/6), Lurdė Grabovskytė (3/6) ir Ivona Stavikaja (3/6) patekusios į 32 nusileido Švedijos ir Estijos kovotojoms ir atitinkamai užėmė  22, 30 ir 28 vietas. Ema Jaruševičiūtė (2/6), Patricija Ščetko (2/5) ir  Aušrinė Šimkutė (1/5) pasirodė kukliau ir pirmoji kova dėl patekimo į 32 buvo lemtinga. Aistė Seniutaitė (1/5), Gerda Kriaučiūnaitė (1/5) ir Grėtė Bingelytė neįveikė atrankos barjero. 

Čempionate taip pat vyko ir U14 bei U12 varžybos. Vaikinų U14 Aidas Tamošiūnas ir Ilja Ivashkov iškovoję po tris pergales, vėlesnėse kovose neįveikė priešininkų ir atitinkamai užėmė 24 ir 27 vietas. Vytautui Zebrauskui ir Matui Medišauskui pritrūko sėkmės ir jie liko už geriausiųjų 32 ribos. 

Merginų U14 geriausiai sekės Karinai Prokopovič, kuri be pralaimėjimų pogrupyje, užtikrintai patekusi į geriausių 8, nusileido Estų fechtuotojai ir tik per plauką liko nuo medalių. Rusnė Vaškelevičiūtė (4/6), Eglė Rauktytė (2/6), Aneta Beginskaitė (2/5) patekusios į 32, nusileido Estijos sportininkėms ir galutinėje įskaitoje atitinkamai užėmė 19, 28 ir 24 vietas. Urtei Irician, Monikai Narbutaitei ir Emilei Masytei pasisekė kiek mažiau, nepavyko peržengti atkrintamųjų ribos.

U12 varžybų kategorijoje dalyvavo po du Lietuvos fechtuotojus. Merginų grupėje Sofija Zavjalova (3/4) ir Agata Tsarkova (1/5) dėl patekimo į geriausių 8 nusileido Estijos fechtuotojoms ir atitinkamai užėmė 9 ir 13 vietas. Vaikinų grupėjė Mindaugas Sipavičius liko tik per žingsnį  nuo medalių. Laimėjus visas kovas pogrupyje, atkrintamojoje kovoje dėl medalių nepavyko nugalėti Latvijos atstovo. Mindaugas užėmė aukštą 5-ą vietą. Ąžuolui Antanaičiui pogrupyje pavyko iškovoti 1 pergalę ir galutinėje įskaitoje Ąžuolas užėmė 16-ą vietą. 

Komandinėse vaikinų jaunimo varžybose, dalyvavo Lietuvos komanda sudaryta iš Mato Bartaškos, Povilo Markevičiaus, Leonardo Kalinino ir Arno Saloko. Pirmoji kova su Švedijos komanda nebuvo sėkminga, tad kelionė dėl medalių buvo baigta. Tačiau, vaikinai pasipriešinę Estijos-du komandai iškovojo aukštą šeštą vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.