EUROLYGA 2023

Lietuvos rankininko ekipa patyrė pirmąją nesėkmę Čempionų lygoje

Rankinio Čempionų lygos devintajame ture Jonas Truchanovičius pagerino asmeninę statistiką, bet pirmąją vietą D grupėje užsitikrinusi „Montpellier“ komanda, kuriai atstovauja lietuvis, patyrė pirmąjį pralaimėjimą šį sezoną.

 J.Truchanovičius.
 J.Truchanovičius.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 27, 2017, 12:19 PM, atnaujinta Nov 27, 2017, 12:27 PM

Be kelių lyderių žaidusi „Montpellier“ sekmadienį namie nusileido Stambulo „Bešiktaš“ klubui 28:33 (14:19). Kairysis pusiaukraštinis J.Truchanovičius įmetė 6 įvarčius ir kartą buvo įspėtas.

Monpeljė rankininkai nė karto nepirmavo ir dar pirmajame kėlinyje atsiliko nemažu penkių įvarčių skirtumu. Po pertraukos skirtumas svyravo tai į vieną, tai į kitą pusę, bet Prancūzijos lygos lyderiai Turkijos čempionų nepavijo.

„Montpellier“ iki šių rungtynių Prancūzijos lygoje ir Čempionų lygoje buvo praradusi tik tašką – per 20 mačų iškovojo 19 pergalių ir kartą sužaidė lygiosiomis. Šeštadienį kitose D grupės rungtynėse antrąją vietą užsitikrinęs Zaporižės „Motor“ išvykoje įtikinamai nugalėjo Skopjės „Metalurg“ komandą 30:22 (16:11). „Motor“ žaidėjas Aidenas Malašinskas įmetė 3 įvarčius.

Likus vienam turui iki grupės varžybų pabaigos „Montpellier“ turi 16 taškų, „Motor“ – 13, „Bešiktaš“ – 9.

Kitą sekmadienį lietuvių komandos susikaus tarpusavyje Zaporižėje.

Atkrintamųjų varžybų pirmajame etape „Montpellier“ ir „Motor“ žais su dviem stipriausiomis C grupės komandomis. C grupėje pirmąjį kelialapį užsitikrino „Skjern“ (14 taškų), o dėl antrojo varžysis Velenės „Gorenje“ (12) ir Leono „Ademar“ (10).

„Gorenje“ paskutiniajame ture išvykoje žais su „Skjern“, tad Slovėnijos vicečempionai dar gali ir pakilti į pirmąją vietą, ir nukristi į trečiąją.

Stipresniosios pakopos A ir B grupėse, kuriose žaidžia po aštuonias komandas, iki pirmojo etapo pabaigos dar liko penki turai. Iš šių grupių į atkrintamąsias varžybas pateks po šešias komandas, o kelialapius jau užsitikrino A grupės lyderiai Skopjės „Vardar“ (16 taškų), „Nantes“ (13), „Barcelona“ (12) ir Manhaimo „Rhein Neckar“ (12) bei B grupėje pirmaujantys Paryžiaus PSG (16) ir „Flensburg-Handewitt“ (14).

Sekmadienį čempiono vardą ginantis „Vardar“ prarado antrąjį tašką – išvykoje sužaidė lygiosiomis 21:21 su „Rhein Neckar“. Kita vertus, suklupus „Montpellier“ rankininkams, „Vardar“ yra vienintelis Čempionų lygoje nė karto nepralaimėjęs klubas.

Beje, net ir lyderiams likusios rungtynės bus labai svarbios, nes grupių nugalėtojai iškart pateks į ketvirtfinalį, o 2-6 vietas užėmusioms komandoms reikės žaisti aštuntfinalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.