EUROLYGA 2023

Aurimas Didžbalis apie paskutinį metų startą: „Išliksiu kuklus – noriu pranokti patį save“

Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių prizininkas Aurimas Didžbalis kyla į kovą dėl dar vieno apdovanojimo. Keturi Lietuvos sunkiaatlečiai dalyvaus Anahaime (JAV) jau prasidėjusiame pasaulio čempionate. 

 Aurimas Didžbalis kovoja pasaulio čempionate
 Aurimas Didžbalis kovoja pasaulio čempionate
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2017, 3:53 PM, atnaujinta Dec 1, 2017, 4:27 PM

Apie apsirengimą pasaulio čempionatui, ten laukiančią konkurenciją su olimpiniu čempionu ir žaidimus su varžovais – specialiame „LTeam“ reportaže, nufilmuotame prieš išvyką į paskutines šių metų Aurimo varžybas. 

„Viskas priklauso nuo dienos. Kur varžybos vyksta, kaip pasiseks starto dieną. Žaidžiame savotiškai įdomų žaidimą“, – trumpai apie tai, ko reikia, kad būtų išovotos aukštos vietos sakė A.Didžbalis 

Rio olimpinių žaidynių bronzos medalininko geriausias rezultatas rovimo rungtyje 186, o stūmimo 221 kilogramas. Anot A.Didžbalio, tokius rezultatus pakartojus ar pagerinus, tikrai galima iškovoti tinkamą vietą.

Tiesa, drąsiai apie medalius sportininkas kalbėti dar nenori, kadangi tikslus apibūdina kiek kitaip.

„Vis gi norėčiau išlikti kuklesnis. Kiekvienose varžybose norisi pasirodyti kuo geriau, bet tiesiog noriu pranokti patį save, kovoti su savimi, nugalėti ir iškovoti gerąją vietą“, – teigė jis.

Pasaulio čempionate, be 2016 metų olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtojo A. Didžbalio (svorio kategorija iki 94 kg)  dalyvaus dar trys Lietuvos sportininkai: Tomas Ličinchajus (iki 105 kg), Arnas Šidiškis ir Deividas Jucius (abu – per 105 kg). 

„Metai po olimpinių žaidynių būna silpnesni, tačiau yra stiprių favoritų, apie kuriuos galbūt dar net nežinome. Kiekvienos varžybos pateikia staigmenų. Kalbant apie mūsų atletus tikslas būtų, kad visi patektų į dvidešimtuką. Tai stiprus žingsnis kitų olimpinių žaidynių link“, – tikslus pasaulio čempionatui apibūdino olimpinis prizininkas.

Pasaulio sunkiosios atletikos čempionatas lapkričio 30 - gruodžio 5 dienomis vyksta Anahaime (JAV). Jame dalyvauja net 328 sunkiaatlečiai iš 68 valstybių: 143 moterys bei 185 vyrai.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.