EUROLYGA 2023

Teismas atmetė savo darbovietę kritikavusio Aivaro Salamakino skundą

 

KKSD vadovas Edis Urbanavičius skyrė papeikimą Aivarui Salamakinui.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
KKSD vadovas Edis Urbanavičius skyrė papeikimą Aivarui Salamakinui.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2017, 7:34 PM

Vilniaus apygardos administracinis teismas trečiadienį atmetė Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo vadovo, dirbančio Kūno kultūros ir sporto departamente (KKSD), skundą dėl jam skirtos drausminės nuobaudos už darbovietės kritiką.

Teismo vertinimu, KKSD į šį fondą deleguotam ir jo vadovu išrinktam Aivarui Salamakinui nuobauda buvo skirta pagrįstai ir proporcinga, todėl jo skundą atmetė kaip nepagrįstą.

Teismo buvo prašoma panaikinti KKSD direktoriaus Edžio Urbanavičiaus skirtą papeikimą KKSD Kūno kultūros ir sporto strategijos skyriaus patarėjui A. Salamakinui, kuris, taip pat vadovaudamas Kūno Kultūros ir sporto rėmimo fondui, viešai išsakė kritiką KKSD apie problematiką sporte ir fondo veikloje. Už tai jis gavo papeikimą, nes, pasak KKSD, savo veiksmais netinkamai reprezentavo departamentą, buvo jam nelojalus ir sukėlė visuomenės nepasitikėjimą.

Papeikimas paskirtas už fondo pranešimą žiniasklaidai, kuriame cituojamas ir A. Salamakinas, kalbantis apie sporto finansavimo problemas.

Kaip BNS sakė Vilniaus apygardos administracinio teismo atstovė Sigita Jacinevičienė–Baltaduonė, teismas pareiškėjo skundą atmetė, konstatavęs, kad A. Salamakinas į fondą buvo paskirtas KKSD, todėl turėjo atstovauti savo darbovietei.

„Teismo vertinimu, nagrinėjamu atveju svarbu pažymėti, kad fondo taryboje A. Salamakinas dalyvavo kaip departamento atstovas, taigi, fondo tarybos veikloje jis turi reikšti departamento, o ne savo asmeninę poziciją“, – nurodė ji.

Teismas mano, kad A. Salamakino nusižengimas buvo tinkamai kvalifikuotas, o paskirtas papeikimas – viena iš švelniausių tarnybinių nuobaudų.

Šį sprendimą per mėnesį galima skųsti Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.