EUROLYGA 2023

Problemų per plaukimą sau susikūręs pasaulio čempionas Simonas Bilis: „Išsigandau posūkio“

Naujas veidas Europos plaukimo trumpuoju taku čempionate. Penktadienį savo kovas pradėjo 2016-ųjų pasaulio čempionas trumpame take Simonas Bilis. Lietuvis startavo 50 metrų laisvuoju stiliumi kvalifikacijoje ir 8 plaukime netikėtai liko trečias. Bet kovą lietuvis dėl Europos medalio tęs.

Simonas Bilis<br>AFP nuotr.
Simonas Bilis<br>AFP nuotr.
Simonas Bilis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Simonas Bilis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
J.Stacevičiaus nuotr.
J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Modestas Krukauskas, lrytas.lt korespondentas, Kopenhaga (Danija)

Dec 15, 2017, 12:11 PM, atnaujinta Dec 15, 2017, 12:36 PM

24-erių metų S.Biliui, kuris distanciją įveikė per 21,39 sek., užteko parodyto laiko, kad prasibrautų į pusfinalį vienuoliktuoju rezultatu. Tuo tarpu 23-ejų mūsų šalies atstovas Tadas Duškinas nors ir finišavo savo grupėje pirmas bei parodė rezultatą 21,69 sek., toliau jis nežengė – tarp 79 atrankos dalyvių užėmė 23-iąją poziciją.

Geriausiai pasirodė rusas Vladimiras Morozovas, kuria iki Europos rekordo pritrūko vos dviejų šimtųjų sekundės – jo rezultatas 20,72 sek.

„Nepataikiau į posūkio sieną. Dariau posūkį, vos ne visas išsitiesiau, kad pasiekčiau sienelė. Įsivaizduojate, teko pilnai išsitiesti, kad sugebėčiau pasiekti sieną, o jau apsisukus nesugebėjau nuo sienelės atsispirti. Tai ir greitį praradau, teko vėl jį „gaudyti“, o tai labai sunku, kai jau reikia finišuoti“, – kalbėjo S.Bilis, mąstydamas apie pusfinalį.

– Tai startas čempionate nevykęs?

– Ne, atvirkščiai, esu patenkintas pačiu plaukimu. Jis buvo geras, vandenyje viskas buvo gerai: kabinosi į vandenį tiek kojos, tiek ir rankos.

– Vadinasi, rezervo pusfinaliui yra?

– Jei techniškai geriau atiksiu posūkį, pataikysiu į sieną, tai žinoma, rezervo dar daug. Šiaip gavosi, kad išsigandau to posūkio. Plaukiau ir supratęs, kad reiks daryti posūkį – sulėtėjau. Tai vakare bus kitaip – su treneriu per šiandien padarysime specialią treniruotę posūkiams.

– Kaip jaučiatės po ligos, kuri Lietuvoje jus kankino visą savaitę?

– Dar prieš dvi dienas buvo taip, kad kojos ir rankos nesiklausė, dirbo atskirai. O dabar jau atrandu vėl save.

– Jums labiau tinka plaukti rytais ar vakarais?

– Man asmeniškai – vakarais. Gal kam ryte patinka, tačiau aš geriau jaučiuosi vakariniuose plaukimuose. Tai nereiškia, kad ryte nebūnu pasirengęs kovai, tačiau mano kūnas ilgokai žadinasi. Tai vakare penktadienį tikrai bus geriau.

– Šiame čempionate ir jūsų rungtyje puikiai startuoja Rusijos sportininkai – tarp geriausių keturių rezultatų du priklauso rusų plaukiams. Jūsų tai nestebina?

– Visiškai nestebina. Jie diktuoja madas – net jei ir nevažiuoja pagrindiniai sportininkai, jie turi, kas greitai plaukia. Taip būdavo visada ir tikrai nėra nuostabos, kad čia Rusija ir vėl atrodo galingai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.