EUROLYGA 2023

Kitų metų Davoso susitikime – ir apie Lietuvos vaikų bei jaunimo problemas

 

 lsu nuotr.
 lsu nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2018, 12:50 PM

Šveicarijos kalnų kurorte Davose šiemet vyko 48-asis kasmetinis pasaulio ekonomikos forumas. Renginys sulaukė apie 3000 dalyvių, o į jį atvyko ir 70 pasaulio valstybių vadovai. Svarbu tai, kad pasaulio lyderiai be globalių ekonomikos ir saugumo iššūkių, vis didesnį dėmesį skiria vaikų bei jaunimo gerovei bei socialinėms problemoms. Forumo metu buvo pristatyti „Pasaulio jaunimo tyrimo“ rezultatai. Tyrimą kasmet vykdo organizacija “Media Tenor International”, kuri nuo 1993 metų atlieka verslo, politikos, mokslo ir žiniasklaidos sričių analizę.

Šiemet atlikto tyrimo, kuriame dalyvavo daugiau kaip 11 tūkst. jaunų žmonių iš vienuolikos šalių, rezultatai atskleidė daugybę problemų. Pavyzdžiui paaiškėjo, kad JAV jaunimas labiausiai susirūpinęs dėl to, kad per mažai laiko praleidžia su šeima. Šią problemą amerikiečiai įvardijo du kartus dažniau nei Europos ar Pietų Amerikos šalių gyventojai. Rūpestį kelia ir neigiamos patirtys mokykloje. Tai įvardijo beveik visi apklausų dalyviai iš įvairių šalių. “Media Tenor International” atlikta žiniasklaidos informacijos analizė rodo, kad ypatingai daug dėmesio skiriama neigiamoms naujienoms (nedarbui, nusikaltimams, religiniam terorizmui, nelaimingiems atsitikimams, katastrofoms ir kt.). Teigiamoms žinioms dėmesio skiriama mažiau, jos dažnai susijusios su švietimu ar asmenine žmonių patirtimi.

Nuo šių metų „Pasaulio jaunimo tyrime“ dalyvaus ir Lietuva, o mūsų šalyje atlikti apklausos rezultatai bus pristatyti kitų metų Davoso susitikimo metu. 10–29 metų amžiaus jaunų žmonių tyrimą vykdo Lietuvos sporto universiteto Sveikatos, fizinio ir socialinio ugdymo katedros mokslininkai profesorius Arūnas Emeljanovas ir Brigita Miežienė.

„Tikimės, kad pradėtas tyrimas atskleis didžiausias Lietuvos vaikų ir jaunimo problemas, norime jas palyginti su kitomis šalimis. Tyrimo metu bus renkami sociodemografiniai, įvairūs su šeima, mokykla, kita socialine aplinka bei emocine būkle susiję rodikliai. Planuojami ilgalaikiai tyrimai padės įvertinti jų kaitą, kuriai įtaką daro besikeičianti vaikų ir jaunimo socialinė, sveikatos ir švietimo politika šalyje bei pasaulyje“,- teigė LSU profesorius A. Emeljanovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.