EUROLYGA 2023

Leonas Somovas: stengiausi įsikūnyti į Rūtos Meilutytės gyvenimo istoriją

Jau antrą savaitę žiūrovus į kino teatrų sales traukia dokumentinis filmas „Rūta“. Geriausios Lietuvos plaukikės gyvenimo istoriją jame papildė vieno žinomiausių šalies elektroninės muzikos prodiuserių Leono Somovo kurtas garso takelis.

 Roko Darulio nuotr.
 Roko Darulio nuotr.
Leonas Somovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Leonas Somovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-03-13 12:49, atnaujinta 2018-03-13 14:34

Nuoširdus pasakojimas, kuriame Rūta Meilutytė atskleidžia tai, ką jai teko patirti kelyje link olimpinio aukso ir vėliau, kovojant su užklupusiomis negandomis, užkariauja vis didesnį gerbėjų ratą. Jame – ir jos gyvenimo istorija susižavėjęs muzikos kūrėjas L. Somovas.

Garso takelį filmui jis kūrė nepažinodamas plaukikės. Tačiau, pamatęs jos istoriją Ronaldo Buožio ir Roko Darulio kurtoje juostoje, kaip pats sako, jis negalėjo likti abejingas jos išgyvenimams. Pasak muzikanto, jį įkvėpė Rūtos asmeninė patirtis, kurią jis garsais stengėsi perteikti žiūrovams.

„Kuriant sunkumo tikrai nejaučiau. Rūta yra labai įkvepianti asmenybė, o aš tiesiog stengiausi įsikūnyti į jos gyvenimo istoriją, išjausti kiekvieną siužeto emociją ir ją sustiprinti garsais, o kartais – ir tyla“, – pasakojo L. Somovas.

Pasak kūrėjo, svarbiausias uždavinys jam buvo muzika neužgožti filmo. Savo kūriniais L. Somovas stengėsi pabrėžti R. Meilutytės gyvenimo istoriją ir jos suformuotą charakterį.

„Norėjosi daugiau erdvės palikti pasakojamai istorijai. Stengiausi išlaikyti dinamiką ir neperkrauti filmo nereikalingais garsais, – sakė jis. – Žmogus yra tai, ką jis šneka, ką veikia – taigi vizualiai galima pamatyti ir žmogaus vidinį pasaulį. Būtent tokią visumą ir stengiausi ištransliuoti muzika.“

Tai – pirmasis ilgametražis filmas, kuriam muziką kūrė Lietuvoje itin žinomas ir mėgstamas prodiuseris. Tačiau garso takelių kūrimo patirties jis turėjo ir anksčiau – jo kurta muzika skamba keliuose trumpametražiuose filmuose ir serialuose.

„Kiekvienas filmas turi savo spalvą, žanrą. Tai kristalizuojasi kartu su kiekviena emocija, matoma ekrane. Visa tai perteikiu garsais ir jungiu su bendru vaizdiniu kūriniu, – pasakojo atlikėjas. – Labai džiaugiuosi, kad teko dirbti su senais pažįstamais Roku ir Ronaldu. Myliu ir gerbiu jų aukšto lygio profesionalumą ir įkvepiančią aistrą savo darbui.“

Lietuviška muzika dažnai skamba ir olimpinės čempionės R. Meilutytės ausinėse.

Tarp pastaruoju metu mėgstamiausių plaukikės atlikėjų galima rasti lietuvių grupę Solo Ansamblis. Rūta prieš startus dabar taip pat dažnai klausosi Red Axes, Fleetwood Mac, Lil Peep, Andy Stott, KC & The Sunshine Band, Unknown Mortal Orchestra, Laid Back, Lil Peep kūrinių.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.