EUROLYGA 2023

Lietuvos konkūrinio jojimo legenda Z. Šarka mini 60-ąjį jubiliejų

 

 Z.Šarka didžiąją gyvenimo dalį paskyrė raitelių sportui
 Z.Šarka didžiąją gyvenimo dalį paskyrė raitelių sportui
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2018, 12:22 PM

Balandžio 5-ąją, garsiausiam Lietuvos konkūrų jojimo raiteliui ir daugkartiniam čempionui Zigmantui Šarkai sukanka 60 metų.Didžiąją dalį savo gyvenimo žirgams ir šio sporto populiarinimui Lietuvoje paskyręs raitelis – tikra legenda: jam priklauso Lietuvos šuolio į aukštį su žirgu rekordas, o ryškiausi jo karjeros pasiekimai netgi įėjo į šalies žirginio sporto istoriją.

Z. Šarka – daugkartinis Lietuvos jojimo konkūrų čempionas, buvusios Lietuvos TSR jojimo rinktinės narys ir nugalėtojas, jaunių varžybų čempionas, pasaulio ir Europos jojimo čempionatų dalyvis bei prizininkas.

1998 m. Z. Šarka tapo pirmuoju Lietuvos raiteliu po Nepriklausomybės atkūrimo iškovojusiu teisę su žirgu Ema startuoti Pasaulio žirginio sporto žaidynėse Romoje ir iškėlusiu trispalvę tarptautinėje arenoje. Tais pačiais metais, su kitu savo žirgu Sir Salut įveikęs 209 cm aukščio kliūtį, pagerino Lietuvos šuolio į aukštį su žirgu rungties rekordą.

2000 m. iškovojo Lietuvos jojimo konkūrų čempiono titulą ir buvo pripažintas geriausiu Lietuvos žirginio sporto sąjungos sportininku. 2003 m. su žirgu Chanu laimėjo Tarptautinės žirgų sporto federacijos (FEI) pasaulio jojimo konkūrų taurės Vidurio Europos lygos etapo atrankos rungtį.

2014 m. Z. Šarkos ir Cashman duetas triumfavo atvirame Lietuvos konkūrų čempionate ir iškovojo didįjį prizą – „VMG taurę“. 2016 m. su žirgu Aster startavo tarptautinėse varžybose CSI2*, pasaulio taurės etape, ir tapo nugalėtojais. Sekančiais metais tą patį pakartojo ir atviro Lietuvos konkūrų čempionato metu bei iškovojo „Grand Prix“ taurę.

Garbingą jubiliejų minintis konkūrų raitelis ir toliau sėkmingai tęsia savo karjerą dalyvaudamas tiek nacionalinėse, tiek tarptautinėse varžybose. Taip pat prieš beveik 50 metų pirmą kartą ant žirgo atsisėdęs Z. Šarka savo sukaupta patirtimi, žiniomis dalinasi ir su kitais raiteliais.

„Tai yra viena ryškiausių Lietuvos žirginio sporto asmenybių, tikra legenda. Jau kelis dešimtmečius jo pavardė rikiuojasi varžybų rezultatų lentelių viršuje ir yra gerai žinoma ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. Neabejoju, kad ne vienam jaunesniosios kartos raiteliui jis yra tapęs autoritetu, sektinu pavyzdžiu, o jo sukaupta patirtis, atsidavimas ir reikšmingi pasiekimai žirginį sportą Lietuvoje kelia aukštyn. Linkiu ir toliau neprarasti sportinio entuziazmo, energijos“, – jubiliejų švenčiančiam Z. Šarkai gražių žodžių negailėjo Lietuvos žirginio sporto federacijos prezidentas Gediminas Gutkauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.