EUROLYGA 2023

KTU rankininkai žengė žingsnį Lietuvos čempionato pusfinalio link

Lietuvos vyrų rankinio lygos (LRL) ketvirtfinalio pirmosiose rungtynėse sekmadienį Kauno KTU klubas išvykoje 31:29 (16:12) nugalėjo vicečempionę Alytaus „Varsos-Stronglaso“ ekipą.

Kauno KTU rankininkai.<br> Facebook nuotr.
Kauno KTU rankininkai.<br> Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-04-15 20:44

Susitikimo pradžioje nei vienai iš komandų nepavyko susikurti solidesnės persvaros, tačiau gerai puolę Alytaus rankininkai kėlinio viduryje buvo sugebėję pabėgti iki trijų įvarčių skirtumo (10:7). Po šios sėkmingos atkarpos šeimininkai tarsi sustojo ir leido varžovams ne tik pasivyti, bet ir stipriai išsiveržti į priekį. Be traumą patyrusio Viliaus Juozaičio likusi KTU ekipa po pirmojo kėlinio pirmavo – 16:12.

Antrojoje rungtynių pusėje kauniečiai didžiąją dalį laiko diktavo sąlygas aikštėje. Vienu metų jų turėtas pranašumas buvo išaugęs net iki 7 įvarčių (25:18). Vis tik, tuomet alytiškiai surado rezervų savyje, o puikiai antrajame kėlinyje žaidę Remigijus Čepulis ir Rokas Lastauskas tiksliais metimais ėmė tirpdyti varžovų persvarą. Likus žaisti apie 2 minutes iki rungtynių pabaigos ekipas jau skyrė tik 1 įvartis (29:28), tačiau tuomet KTU ekipoje sužibėjo Karolis Jankauskas, kurio įvarčių dėka kauniečiai iškovojo sunkią pergalę 31:29.

Nugalėtojams 12 įvarčių pelnė Karolis Jankauskas, 5 – Arminas Stankūnas.

Alytaus ekipoje 7 kartus pasižymėjo Remigijus Čepulis, 6 – Rokas Lastauskas.

„Šis laimėjimas žinant komandų lygį žengtas labai nedidelis. Atkrintamosiose įvarčių persvara nesiskaičiuoja, o žaisti teks iš naujo, reikia laimėti rungtynes. Alytaus komanda tikrai stipri, gerai sukomplektuota. Gal net tiek gerai kaip mūsų, bet jie turi didesnę patirtį. Ir tai bus jų faktorius antrosiose rungtynėse. Negaliu įvardyti favoritų, favoritais šiandien esame mes. Po rungtynių Garliavoje gali būti priešingai“, – sakė KTU treneris Darius Talačka.

„Rungtynės pasižymėjo tuo, kad Alytus labai žemu procentu realizavo savo metimus ir tai buvo pagrindinė pralaimėjimo priežastis. Varžovai sužaidė geras rungtynes, žaidė labai pakilia nuotaika, labiau norėjo laimėti ir laimėjo. Sveikinu juos. Antrose rungtynėse padarysime išvadas, reikia pagerinti metimus ir tikimės Kaune pasieksime revanšą“, – pabrėžė Alytaus komandos treneris Eugenijus Gimbutas.

Namų pranašumą serijoje praradę Alytaus rankininkai norėdami kovoti dėl vietos tarp keturių stipriausiųjų lygos komandų šioje serijoje iki dviejų pergalių klysti jau nebegalės. Antrasis tarpusavio mačas Garliavoje įvyks balandžio 18-ąją dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.