EUROLYGA 2023

Ukrainos dziudo rinktinei kirto per nagus: premijų nemokės už startus Rusijoje

Po 2014-ųjų Krymo aneksijos ir vis dar separatistų palaikymo Rytų Ukrainoje, šios šalies vadovybė nutarė turėti kuo mažiau kontaktų su Rusija. Ukrainos Vyriausybė dar praėjusiais metais oficialiai pareiškė, kad netoleruos savo šalies sportininkų pasirodymų okupantės valstybėje, tad šiomis dienomis ukrainiečių dziudo meistrų iškovota komandinė trečioji vieta Europos pirmenybėse Jekaterinburge palaikymo Kijeve nesulaukė.

Dziudo kovos <br> Scanpix.nuotr
Dziudo kovos <br> Scanpix.nuotr
 I.Žnanovo paskyra facebook<br> facebook
 I.Žnanovo paskyra facebook<br> facebook
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 20, 2018, 4:43 PM, atnaujinta Jul 20, 2018, 7:00 PM

Rusijos žiniasklaida tiesiog mėgaujasi ir gėdina kaimynę naujiena, kad Ukraina atsisakė sumokėti premijas savo šalies dziudo atstovams, kurie Europos dziudo komandiniame čempionate iškovojo trečiąją vietą.

„Ukrainiečiai laimėjo Europos bronzą Rusijoje, tačiau Ukrainos valdžia atsisako skirti jiems premijas“, – tokios antraštės penktadienį mirgėjo ne viename Rusijos sporto portale.

„Ukrainos rinktinė negaus premijinių už savo pasiekimą Europos komandiniame dziudo čempionate, kuris įvyko liepos 18 dieną Jekaterinburge“, – twitter socialiniame tinkle parašė Ukrainos sporto ministras Igoris Ždanovas.

Jis facebook paskyroje paaiškino, kodėl nebus skatinami sportininkai.

„Ukrainos dziudo federacija savavališkai ir už savo lėšas nusiuntė delegaciją į Europos pirmenybes, kurios vyko Rusijoje, – parašė I.Ždanovas. – Jaunimo ir sporto ministerija ir toliau nefinansuoja ir nežada finansuoti iš mokesčių mokėtojų kišenės kelionių į šalį, kuri yra agresorė. Už dalyvavimą šiame čempionate valstybė neišmokės jokių premijų, o šis pasiekimas nebus įtrauktas į jokią šalies sportinę statistiką. Ir nebus atsižvelgiama į šiuos rezultatus, skiriant sportininkams kvalifikacijos vardus. Apskritai visa ši kelionė ir atsakomybė prieš šalies piliečius krenta tik ant Ukrainos dziudo federacijos ir asmeniškai tuos sportininkus, kurie nutarė vykti į Rusiją, suprasdami riziką ir galimas pasekmes“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.